A világbajnok francia csapat kezdett az új FIFA-ranglista élén

TOPSHOTS Horizontal TV CAMERAMAN TROPHY SHOUTING CLENCHED FIST WORLD CUP FOOTBALL BALCONY JOY
French football player Antoine Griezmann greets fans in his hometown of Macon, eastern France, on July 20, 2018, after French players won the Russia 2018 World Cup final football match. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
A világbajnok francia válogatott vezeti az új rendszerű, ebben a formában először nyilvánosságra hozott világranglistát.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA hosszú tesztidőszak végén, júniusban jelentette be, hogy vált az új szisztémára, Az igazságosabb ranglistára azért volt szükség, mert a különböző sorsolásoknál sokat számít az aktuális ranglista. A rendszer megreformálásáról és a pontok számításáról ITT írtunk.

Griezmannék a világ és a lista tetején Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Az új listán Franciaország a hatodik helyről lépett fel az elsőre, 16 éve nem vezette a világranglistát. Három pontra van a franciáktól a második helyen Belgium, a harmadikok a brazilok, a vb-ezüstérmes horvát csapat a negyedik, amely 16 helyet lépett előre.

Uruguay kilenc helyet lépett előre, és az ötödik, Anglia a hatodik, a világbajnokság házigazdája, az orosz csapat lépett előre a legnagyobbat, 21 helyet javítva a 49. helyre lépett előre.

A legnagyobb zuhanók között van a német csapat (14 helyet zuhanva a 15.), a lengyelek, Peru, Costa Rica és Izland.

A magyar válogatott helyezése nem változott, Marco Rossi csapata továbbra is az 51. helyen áll.

A magyarok Nemzetek Ligája-ellenfelei közül Görögország a 42., Finnország a 62., Észtország pedig a 94. pozíciót foglalja el.

A teljes lista ITT olvasható.