Lahm lesz a szervezőbizottság elnöke, ha a németek rendezik az Eb-t

Lahm Philipp
FILED - 08 December 2017, Germany, Frankfurt/Main: DFB President Reinhard Grindel (l) and Secretary General Friedrich Curtius (r) present the new honorary captain of the DFB, Philipp Lahm, with a jersey entitled 'European Championship Ambassador 2024 Lahm' at the extraordinary Bundestag of the German Football Association (DFB). Photo: Arne Dedert/dpa
Vágólapra másolva!
Philipp Lahm lesz a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság szervezőbizottságának a vezetője, amennyiben Németország nyeri el a rendezés jogát.

A német szövetség (DFB) csütörtökön jelentette be, hogy a 34 éves Lahmot bízza meg a feladattal. A Bayern München korábbi védője tavaly nyáron vonult vissza, a német válogatottban 113 alkalommal lépett pályára, csapatkapitánya volt a 2014-es világbajnokságon aranyérmes együttesnek.

EURO 2024: Német rendezés esetén Lahm vezeti a szervezőbizottságot Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Lahm a DFB honlapján úgy fogalmazott: az elkövetkezendő hetekben mindent megtesz majd annak érdekében, hogy valóban Németország rendezze meg a 2024-es Eb-t. A kontinentális szövetség szeptember 27-én nevezi meg az esemény házigazdáját, a németek mellett Törökország a másik pályázó.

A következő, 2020-as Eb-t Európa 12 városában, köztük Budapesten rendezik.