Társoldalunk:

A Vidi után a Fradit is megtréfálta a Paks

2018.08.18. 18:51

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 5. fordulójában a Ferencváros a Groupama Arénában 1-1-es döntetlent játszott a Paks ellen, így elvesztette a hibátlan mérlegét, míg Csertői Aurél csapata továbbra sem tudta megszerezni az első győzelmét. A betegsége miatt Böde Dániel nélkülöző Fradi korán vezetést szerzett Ivan Petryak révén, majd az első félidő utolsó pillanataiban a semmiből egyenlített Hahn János fejesével a Paks. A második játékrészben csak helyzetekig jutottak a csapatok, így maradt a pontosztozkodás.

A forduló előtt hibátlan Ferencváros jó eséllyel indult neki a Paks elleni meccsnek, a fővárosi csapat ugyanis a 12 pontja mellett négy forduló alatt 13 gólt szerzett, míg Csertői Aurél legénysége két pontot tudott gyűjteni. És ez még akkor is igaz volt, ha a legutóbbi hat egymás elleni összecsapásuk közül mindössze egyszer tudta legyőzni mostani riválisát Thomas Doll együttese. 

A Fradi keretében nem volt ott Böde Dániel, de nem kell megijedniük a ferencvárosi szurkolóknak, a támadó csak gyomorrontással küzd, amelyen a csapat német edzője szerint egy-két nap alatt túl lesz. 

Azonban Böde nélkül is bekezdett a Fradi, már a 3. percben megszerezte a vezetést. Leandro lepattanó labdájába Davide Lanzafame tette bele a lábát, amely Kulcsár Dániel feje fölött hullott Ivan Petryak elé, az ukrán támadó nem hibázott, az ötös bal sarka elől félmagasan a kapu közepébe lőtte a Lenzsér Bence lábán is megpattanó labdát. 

A kapott gól után feljebb tolta a védekezését a Paks, próbált hamar labdát szerezni, megakadályozni, hogy a Fradi kényelmesen járassa a labdát, mégis kis híján Nagy Gergely hibáját kihasználva megduplázta az előnyét a fővárosi együttes, de Petryak hátáról mellé pattant a labda.

A folytatásban is a Ferencváros birtokolta a labdát, a Paks a biztos védekezés, és a letámadás mellett a kontrákra épített, de nem sok sikerrel. De a hazai csapat sem igazán tudott kmoly helyzeteket kidolgozni, így sok szép megmozdulásnak nem tapsolhattak ekkor a szurkolók. 

A Fradi uralta a meccsetForrás: Balogh Dávid/fradi.hu

A 23. percben előbb szögletet követően egyenlíthetett volna a Paks, de Fejes András közeli fejese nem lepte meg Dibuszt, majd az ellentámadás végén Petryak a gólja után a tizenhatos sarkáról egy kapufát is lőtt. Két perccel később a nagy hőség miatt ivószünetet rendelt el Erdős József játékvezető. A rövid pihenő után Marcel Heister beadása után Lanzafame lőhetett jó helyzetben, de blokkolták a próbálkozását. 

A 34. perc hozta az újabb nagy Fradi-helyzetet, de előbb Varga Roland 16 méterről leadott lövését sikerült hatástalanítania a paksi védelemnek, majd a lepattanó labdát Lanzafame ívelte vissza Stefan Szpirovszki felé, de a kapu torkában nem tudott a vendég védők szorításában a labdához jutni. Az FTC pedig maradt támadásban, szép játék végén Varga lőhetett, de Kulcsárról ez is lepattant. 

Varga lövéseit rendre blokkoltákForrás: Balogh Dávid/fradi.hu

Az első félidő hajrájában jobb oldali beívelés után Botka Endre lőtt 11 méterről, senkitől sem zavartatva Nagyba,majd a másik oldalon Kecskés Tamás lőtt nem sokkal kapu fölé távolról. Mikor már szinte mindenki elkönyvelte a Fradi-előnyt a félidőre, Bertus Lajos bal oldali beadása után Hahn János fejjel vette be közelről Dibusz Dénes kapuját.

A szünetre tehát 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok. 

A második játékrész elején jobb oldali szöglet után Szabó János fejelhetett az ötös sarkáról senkitől sem zavartatva, de a hazai együttes szerencséjére kapu mellé bólintott. A Fradi egyébként is bentmaradt az öltözőben, meglepetésre ekkor a Paks volt a veszélyesebb. Az 54. percben elképesztő jelentek játszódtak le az Úllői úti pályán: Miha Blazic adta haza a labdát, de elég erősen lőtte meg, így Dibusznak nagy bravúrra, na meg szerencsére volt  szüksége, hogy menteni tudjon.

A 61. percben jobb oldali szöglet után Lanzafame fejelt 10 méterről, de Nagy könnyedén védte a középre tartó labdát, pedig ez sokkal nagyobb lehetőség volt annál, mint ami lett végül belőle. 

Fernando Gorriarán, a Ferencváros uruguayi középpályása nagy munkát végzettForrás: s'micheller photography/Micheller Szilvia

A Fradi fokozatosan vette át újra a játék irányítását, de a 66. percben Heister fejese is mellé ment 11 méterről, majd másodpercekkel később Petryak lövése után a Leandro sarkáról közelről felpattanó labdát védte hatalmas bravúrral Nagy, így a hazai csapatnak továbbra is kapaszkodnia kellett a győztes gól megszerzéséért. 

A 80. percben Lanzafame szabadrúgás jelentett veszélyt a paksi kapura, de Nagy védett megint, a másik oldalon Bartha László lőtt távolról kapu fölé. A 81. percben pedig debütált a Ferencvárosban Sigér Dávid, aki még nyáron érkezett Balmazújvárosról. 

A 86. percben Haraszti Zsolt hagyta ki a meccslabdát, aki senkitől sem zavartatva vezethette egyedül a labdát Dibuszra, de 16 méterről végül a felső lécet találta el ziccerben. 

Mivel újabb gól már nem esett a hátralévő időben, maradt az 1-1-es döntetlen, ami pedig azt jelenti, hogy az FTC elvesztette a hibátlan mérlegét, míg Csertői Aurél csapata továbbra sem tudta megszerezni az első győzelmét.

„Nagyon rosszul kezdtük a meccset, az első félidőben a Fradi dominált. A gólom előtt próbáltam a rövidre bemenni, és a jó beadás után csak bele kellett tenni a fejemet a labdába, így egyenlítettünk. A második játékrészben mi is nyerhettünk volna. Nagy dolog a pontszerzés, de már hatalmas szükségünk lenne a három pontra" – mondta a paksi gólszerző, Hahn János.