BL: ötgólos focithriller Boriszovban, otthon botlott a Benfica

Pizzi
Benfica's Portuguese midfielder Pizzi reacts after missing a goal opportunity during the Portuguese league football match between Boavista FC and SL Benfica at the Bessa stadium in Porto on August 18, 2018. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
Kedden este három párharcot már lejátszottak a Bajnokok Ligája rájátszásában.

A fehérorosz BATE alaposan meglepte nagyobb nevű holland ellenfelét, hiszen a Tuominen találatával már a 9. percben megszerezte a vezetést a PSV ellen. Az eindhoveniek nem estek azonban kétségbe, és még a szünet előtt egyenlítettek egy kezezés után megítélt büntetőből, amelyet Pereiro értékesített. Sőt, a 61. percben már Mark van Bommel együttesénél volt az előny, Lozano tekert nagyszerűen 17 méterről a boriszovi kapuba. Korántsem volt vége azonban a tűzijátéknak, Aleksandr Hleb ugyanis a 88. minutumban egalizált, a vendégek azonban gyakorlatilag a középkezdésből vezetett ellentámadás után visszavették a vezetést, és mint később kiderült, a győzelmet is megszerezték.

A PAOK nagy elánnal vetette bele magát a Benfica elleni küzdelembe, ám az álmosan kezdő portugál bajnok a félidő közepére magára talált, sorra dolgozta ki a helyzeteket, amelyeket azonban Pizzi rendre elpuskázott. Végül a 45. percben Gelson Fernandezt buktatták a vendégvédők a tizenhatoson belül, a jogos 11-est pedig már nem rontotta el a spanyol támadó.

Pizzi joggal bosszankodott – gyakorlatilag egyedül eldönthette volna a győzelem és talán a továbbjutás kérdését is, ehelyett nehéz helyzetbe került a Benfica Forrás: AFP/Miguel Riopa

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: főként a görögök kapusának, Paschalakisnak volt köszönhető, hogy nem kerültek komoly hátrányba. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, a futball örök igazsága ezúttal is érvényesült: a 76. percben az első kaput eltaláló lövésükből egalizáltak a vendégek. Egy oldalról érkező szabadrúgást Varela még a felső lécre bólintott, a kipattanóra viszont a csereként beálló Warda eszmélt leggyorsabban, és kiegyenlített. Bár a hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Benfica, nem esett több gól, így a görögök várhatják kedvezőbb helyzetből a jövő heti visszavágót.

A Crvena zvezda–Salzburg találkozó gól nélküli döntetlennel zárult.