Lewandowski valóban távozni akart a Bayerntől

Eintracht Frankfurt vs Bayern Munich Sports soccer DFL-Supercup
12.08.2018, Germany, Frankfurt am Main: Football: DFL-Supercup, Eintracht Frankfurt - Bayern Munich in the Commerzbank-Arena. Bayern's Robert Lewandowski cheers the goal for 0:2. Photo: Silas Stein/dpa - IMPORTANT NOTICE: DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.
Vágólapra másolva!
Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel válogatott labdarúgója a Bildnek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy tavasszal semmi támogatást nem kapott a klubvezetőktől.

A 30 éves csatár azt mondta, áprilisban és májusban mindenki őt támadta, de nem érezte, hogy támogatnák. "Egyedül maradtam" - jelentette ki a játékos, aki az előző idényben 30 találkozón szerzett 29 találatával a német bajnokság gólkirálya volt.

- fogalmazott a csatár a Bayern két főnökére, az elnök Uli Hoenessre, valamint az ügyvezető Karl-Heinz Rummeniggére utalva.

Lewandowski a Bayern vezetőit kritizálta Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Silas Stein

Lewandowski tavasszal sorozatban öt Bajnokok Ligája-találkozón - köztük a Real Madriddal szemben kieséssel végződő elődöntő két mérkőzésén - gólképtelen maradt, a sajtó pedig élesen kritizálta halovány teljesítménye miatt.

"Ekkor javasolta az ügynököm, hogy jelentsük be, távozni szeretnék a klubtól. Egyetértettem vele, mert nem éreztem jól magam"

- mondta a lengyel játékos.

Lewandowski ugyanakkor meg is nyugtatta a szerinte végig mögötte álló szurkolókat, mivel kifejtette, hogy az új vezetőedzővel, a horvát Niko Kovaccsal azonnal megtalálta a közös hangot, és nincs más célja, mint megnyerni a csapattal a BL-t. A német labdarúgó-bajnokság pénteken rajtol, a címvédő Bayern München a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheimmel találkozik a szezonnyitón.

Lewandowskit a szerződése még három évig köti a bajor sztárcsapathoz.