Társoldalunk:

Ronaldo szerint nem ő tehet arról, hogy a Juvéhoz szerződött

2018.08.22. 18:57

Cristiano Ronaldo szerint sorszerű volt, hogy a nyáron a Real Madridot elhagyva az olasz bajnok Juventus labdarúgója lett.

A portugál csatár egy szerdai interjúban azt mondta, az életben vannak olyan dolgok, amiket úgy tűnik, a sors irányít.

"Soha nem gondoltam volna, hogy ebben a csapatban fogok játszani, de mégis így lett. Könnyű volt meghozni a döntést, mert bár amit Madridban elértem, az szenzációs, de ott mindent megnyertem" - fogalmazott az ötszörös aranylabdás támadó, aki elmondása szerint "maga mögött hagyta" a spanyolországi éveket.

Ronaldo a nyáron 112 millió euró ellenében szerződött Olaszországba, ahol arra készül, hogy harmadik különböző csapatával is elhódítsa a Bajnokok Ligáját, ez korábban csak a holland Clarence Seedorfnak sikerült.

Ronaldo szerint sorsszerű volt, hogy a Juventushoz igazoltForrás: AFP/Isabella Bonotto

"Mindannyian ezért fogunk dolgozni, erre fókuszálunk, de nem leszünk a megszállottjai. Lépésről lépésre fogunk haladni a célunk felé, és majd meglátjuk, a mostani, vagy valamelyik későbbi szezonban tudjuk-e elérni" - jelentette ki Ronaldo, aki pályafutása során eddig ötször emelhette magasba a legrangosabb európai klubtrófeát (egyszer a Manchester Uniteddel, négyszer a Real Madriddal).

A Juventusnak 1996 óta nem sikerült megnyernie az elitsorozatot. Amennyiben Ronaldóval összejönne a végső győzelem, akkor a portugál játékos egy másik rekordot is beállítana: eddig csak Francisco Gentónak, a Real legendás szélsőjének sikerült hatszor aranyérmet szereznie a BEK/BL-ben.
Nagyon boldog vagyok, mert erős csapatban játszom. Szeretem, ahogy edzünk, szeretem a klubnál lévő mentalitást, minden nagyon profi - lelkendezett új együtteséről a 120 BL-góljával rekorder 33 éves klasszis.
Ronaldo szombaton tétmérkőzésen is bemutatkozott új együttesében: a Juventus 3-2-re győzött a Chievo otthonában. A portugál csatár nem talált be.