A Genoa szurkolói 43 percnyi csönddel emlékeznek a hídomlás áldozataira

Torino FC v Genoa CFC - Serie A torino-genoa torino vs genoa torino fc toro granata genoa Serie A Olympic Grande Torino Stadium torino turin italia Italy football match campionato FOOTBALL ucl SPORT sports players PHOTOJOURNALISM PRESS PHOTOGRAPHER PLAYER
Fans of Genoa CFC after the Serie A football match between Torino FC and Genoa CFC at Olympic Grande Torino Stadium on 30 December, 2017 in Turin, Italy. The final results is 0-0. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Genoa szurkolói bejelentették, hogy a csapat vasárnapi, Empoli elleni bajnoki mérkőzésén 43 perces csönddel emlékeznek a múlt heti hídomlás áldozataira.

"Vasárnap estére a csöndet választottuk arra, hogy kifejezzük az áldozatok iránti tiszteletünket. Minden olyan gyerekre, dolgozóra, tanulóra, édesapára és édesanyára szeretnénk emlékezni, akik már nem lehetnek közöttünk" - idézte az olasz média a szurkolótábor közleményét.

"Az első 43 percben nem lobognak majd a zászlóink, nem lesznek kint a molinóink, mi pedig csöndben leszünk" - tették hozzá.

Ezzel a képpel emlékezett a Genoa és a Sampdoria a baleset áldozataira Forrás: twitter

Múlt kedden Genova közelében az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt, a katasztrófában 43 ember veszítette életét.

A szerencsétlenség miatt a város két első osztályú csapata, a Sampdoria és a Genoa idénybeli első Serie A-s mérkőzését szeptember 19-ére, illetve október 31-ére halasztották. Az olasz bajnokság hétvégi, második fordulójában - ugyancsak a hídomlásra emlékezve - minden játékos, a szakmai stábok tagjai és a játékvezetők is egyforma trikóban vonulnak majd ki a pályára.