Társoldalunk:

Ha a Vidi meghal a sikerért, büszke lesz Marko Nikolics

2018.08.27. 19:27

A magyar labdarúgás egyik legnagyobb sikerének tartja Mako Nikolcs, hogy a MOL Vidi labdarúgócsapata már biztosan ott lesz az Európa-liga főtábláján, ahol az ősszel hat meccset játszhat majd. A szerb tréner ugyanakkor nem mondott le a Bajnokok Ligájról sem, de ahhoz csapatának tényleg meg kell halnia kedd este Athénban.

Pár órával az AEK Athén sajtótájékoztatója után a MOL Vidi is megtartotta a BL-meccsek előtti kötelező sajtóeseményét. 

Ha kedden éjszaka meghalunk a sikerért, akármi is lesz a végeredmény, büszke leszek a csapatra" - mondta az athéni Olimpiai Stadion sajtótermében a MOL Vidi edzője, Marko Nikolics. "A magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében óriási dolog, hogy az Európa-ligában ott vagyunk a főtáblán. Nem is ez a tény tölt el elsősorban büszkeséggel, hanem az, ahogy csapatom idáig eljutott."

Egy kérdésre válaszolva a Vidi francia légiósa, Loic Nego úgy válaszolt, hogy minden edzés után gyakorolták a tizenegyeseket. Azt viszont nem tudta megmondani, hogyha erre kerül a sor (ehhez a Vidinek 120 perc után 2-1-re kellene nyernie), rúg-e tizenegyest.

Izgalmas visszavágó előtt állunk, valamennyien nagyon várjuk ezt a meccset" - folytatta Nego. "A motivációnkkal nem lesz semmi baj, mindenki 100 százalékon pörög majd".

Marko Nikolics, a MOL Vidi edzője (balra) és Loic Nego (jobbra)Forrás: Origo

A Vidinek mindenképpen támadó felfogásban kell játszania, hiszen az üdvösséghez az egy lőtt gól nem elég.

Tudjuk, hogy két gólt kell rúgnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy fejetlenül támadunk majd, mert az szakmai öngyilkosság lenne. Stabil focit kell játszani, a meccs minden pillanatát kontroll alatt kell tartanunk" - jelentette ki Marko Nikolics. "A budapesti első mérkőzésen akkor játszottunk jól, amikor 11 a 11, vagy 10 a 10 ellen küzdöttünk az AEK ellen. Erre számítok most is, meg arra, hogy a közel 40.000 néző remek hangulatot teremt majd. A legjobbat szeretnénk ebből a meccsből kihozni".

A kedd este 21 órakor kezdődő AEK Athén-MOL Vidi Bajnokok Ligája playoff-meccset az Origo élőben közvetíti.