Társoldalunk:

Jamie Vardy nem szerepel többet az angol fociválogatottban

2018.08.28. 15:25

Nem szerepel többet az angol labdarúgó-válogatottban Jamie Vardy. A Leicester City 31 éves támadója már régóta fontolgatta a döntést, de most jutott el addig, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitányt is tájékoztatta az elhatározásáról.

Jamie Vardy elmondta, hogy a jövőben szeretne a klubcsapatára koncentrálni, illetve a családjával több időt eltölteni, ezért is hozta meg a döntést, miszerint a jövőben már nem lesz az angol válogatott segítségére.

Jamie Vardy (balra) és Moussa Dembele csatájaForrás: AFP/Ozan Kose

„Már egy ideje gondolkoztam azon, hogy visszavonuljak a válogatottól. A nemzeti tizenegy jelenleg fiatalításon megy keresztül, én meg már nem vagyok mai gyerek, így ez a jó döntés.""Az elhatározásomról tájékoztattam Gareth Southgate szövetségi kapitányt is. Beszéltünk róla, hogy jobb lenne innentől azokat behívnia a keretbe, akikre hosszútávon lehet majd építeni a válogatottat" – árulta el Vardy.

A 31 éves labdarúgó tagja volt világbajnokságon negyedik helyen végzett csapatnak is, a válogatottban pedig összesen 26-szor lépett pályára és 7 gólig jutott.

Gary Cahill szintén lemondta a válogatottságot. A Chelsea védője szintén abban állapodott meg Southgate-tel, hogy ha szükség lesz rá, rendelkezésre áll. Cahill 61-szeres válogatott, néhányszor kapitánya is volt a csapatnak.