Társoldalunk:

Rebrov határozott edző, aki nem enged mellébeszélést

2018.08.28. 15:58

Nemcsak klubjánál, a válogatottnál is új trénerre kell összecsiszolódnia az immár védőként szereplő ferencvárosi Lovrencsics Gergőnek, aki igyekszik megfelelni Szergej Rebrov és Marco Rossi elvárásainak egyaránt. A Fradi labdarúgójával az nso.hu beszélgetett. 

„Pontosan tudja, mit és miért csinál. Három-négy nap után nehéz okosat mondani, de annyi most kiderült, határozott edző, aki nem enged mellébeszélést. Mivel edzőnk a Dinamo Kijevnél nagy fegyelmet tartott, alighanem a Ferencváros is rendkívül szervezett, fegyelmezett együttes lesz. Továbbá támadó szellemű."

"Eddig is ez volt jellemző ránk, de még gyorsabb, kombinatívabb lehet a játékunk. Felállt védelem ellen kell hatékonyabbnak lennünk. A hazai mezőnyben sok csapat tíz emberrel védekezik ellenünk, beparkolják a buszt a tizenhatosuk elé, azon kellene valahogy túljutnunk. Olyan Fradit épít, amely egy félidő alatt – felállt védelemmel szemben is – képes hét-nyolc helyzetet kialakítani, és akár az első negyvenöt percben eldönteni a mérkőzést" –beszélt Lovrencsics Gergő Szergej Rebrovról és a Fradiról.

Szergej Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionbanForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szélső kitért a hétvégi Videoton elleni rangadóra is.

„Nincs sok időnk a fehérváriak elleni összecsapásig. Egy biztos, azon a mérkőzésen sokkal jobban kell futballoznunk, mint a Mezőkövesd ellen. Presztízsmérkőzés vár ránk vasárnap."

Lovrencsics Gergő azt is elárulta, milyenek az eddigi tapasztalatai a magyar válogatott új szövetségi kapitányáról, Marco Rossiról.

Lovrencsics Gergő két új edzőnek is bizonyíthatFotó: Hirling Bálint - Origo

„Csak jókat mondhatok. Az elmúlt években rendre szervezett csapatokat rakott össze, sohasem volt könnyű ellenük futballozni. Taktikailag a Honvéd és az általa legutóbb irányított Dunaszerdahely is rendkívül érett volt, a védekezést megszervezte, minden más csak azt követően jöhetett. Fogalmam sincs, mire számíthatok tőle, sohasem dolgoztunk még együtt. Örültem, amikor megtudtam, hogy rám is számít a Nemzetek Ligája-találkozókon, az összetartás első napjaiban alighanem sokat beszélgetünk majd. Mostanra megszoktam, sőt megszerettem a jobb oldali védő pozícióját, vannak hibáim, de kérdem én: ki nem hibázik a saját posztján?! Két éve játszom szélső hátvédet, a játékom azóta sokkal stabilabb lett."