Társoldalunk:

Kikapcsolták az áramot az egyik vb-stadionban

2018.08.28. 17:59

A nyári labdarúgó-világbajnokságra épített szamarai stadionban kedden rövid időre kikapcsolták az áramot a kifizetetlen számlák miatt.

A Szamaraenergo áramszolgáltató vállalat szerint a 42 ezer fős arénát építő PSZO Kazany nevű cég idén még egyáltalán nem fizetett az elektromosságért, így 9,2 millió rubeles (37,8 millió forint) adósságot halmozott fel. A Szamaraenergo szóvivője, Olga Perkova elmondta, miután kedden kikapcsolták az áramot, tartottak egy értekezletet a vállalatnál, és úgy döntöttek, az orosz élvonal közelgő szamarai mérkőzéseire való tekintettel visszakapcsolják azt, bár továbbra sem világos, hogy a PSZO Kazany mikor rendezi tartozását.

A general view taken on May 6, 2018 shows the pitch of the Samara Arena, also known as Kosmos Arena, in Samara, Russia, ahead of the 2018 FIFA World Cup. The nearly 45,000-seater stadium will host six World Cup matches. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOVForrás: AFP/Mladen Antonov

A Krilja Szovjetov Szamara szombaton az Anzsi Mahacskalát fogadja a bajnokság hatodik fordulójában.
A stadionban hat mérkőzést rendeztek a világbajnokságon, köztük az Anglia-Svédország (2-0) negyeddöntőt. Vlagyimir Putyin elnök július 20-án bejelentette, hogy állami támogatással segítik a világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben.