Társoldalunk:

Jön Usain Bolt első éles focimeccse

2018.08.28. 10:15

Pénteken egy felkészülési mérkőzésen mutatkozik be az ausztrál Central Coast Mariners labdarúgócsapatánál a nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt.

A korábbi sprintersztár - aki tavaly vonult vissza a versenyzéstől - egy hete edz az ausztrál klubnál, amellyel hathetes próbajátékról szóló megállapodást kötött.

Meglátjuk, zavarja-e majd a labdaForrás: AFP/Saeed Khan

Az egyesület közleménye szerint könnyen elképzelhető, hogy a találkozót - amelyen előreláthatólag 15-20 percet kap majd a balszélen bevethető Bolt - 12 ezer néző előtt rendezik majd meg.
"Természetesen izgulni fogok, hiszen ez nem egy jótékonysági mérkőzés. Biztosan fogok hibázni, de azon leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és büszke legyek" - mondta a 32 éves világcsúcstartó.

Az irányváltásokkal vannak problémáiForrás: AFP/Saeed Khan

Hozzátette, elsősorban az irányváltásokkal vannak még problémái: "Nem vagyok hozzászokva a hirtelen megállásokhoz, talán ez jelenti a legnagyobb kihívást, de szerencsére csak október végén kezdődik a szezon, addig még van időm."

A Central Coast Mariners tavaly utolsó volt a bajnokságbanForrás: AFP/Saeed Khan

A Sydneytől 80 kilométerre lévő Gosfordban működő Mariners a legutóbbi idényben a tízcsapatos ausztrál bajnokság utolsó helyén végzett.