Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a nyomás José Mourinhón, a Manchester United menedzserén. Csapata hétfőn hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Tottenhamtől, a portugál kirohant a sajtótájékoztatóról, miközben a klub arra kéri az alkalmazottakat, hogy ne kritizálják nyilvánosan a menedzsert.

A Daily Mail beszámolója alapján a klub fizetett nagykövetei, mint Andy Cole, Bryan Robson vagy éppen Denis Irwin, mind levelet kaptak, hogy ha lehet, "óvatosan" fogalmazzanak a menedzserrel kapcsolatban.

Mourinho nem boldog, nincs is sok oka rá Forrás: AFP/Christof Stache

A klubnál azért is tartották fontosnak az emlékeztetést, mert az előző idény végén Dwight Yorke nem fogta vissza magát, amikor Mourinho szapulásáról volt szó.

Pedig Yorke csak összehasonlította a Mourinho-féle csapatot a Pep Guardiola edzette, bajnoki címet nyerő Manchester Cityvel.

"Végül a támadófoci mindig nyerni fog. Egy menedzsernek, ha ilyen játékosai vannak, és támadófocit játszat a csapatával, akkor több meccset fog nyerni, mint amennyit elveszít. Ez nem űrtudomány. Ne mondja senki, hogy a City játékosai nagyságrendekkel jobbak, mint a mieink. Anthony Martial, Rashford, Lingard, Alexis, Lukaku, nem mondhatni, hogy rossz névsor. Annyi a különbség, hogy a City menedzsere pozitívan gondolkodik, támadni akar, a mienk pedig 1-0-ra nyerni és védekezni. Ilyen egyszerű" - mondta akkor Yorke egy rádióban.