Luis Enrique kihagyta a spanyol keretből korábbi játékosát

FC Barcelona v Sevilla: Super Cup, Second Leg FCB FC Barcelona Sevilla CF Camp Nou stadium soccer FOOTBALL 17/08/2016 Supercopa Espana spain Supercup sports Urbanandsport Nurphoto Luis Enrique Martinez Jordi Alba
Luis Enrique Martinez with the trophy and Jordi Alba at the end of the match between FC Barcelona and Sevilla CF, corresponding to the second match of the spanish Supercup, played at the Camp Nou Stadium, on august 17, 2016. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya is keretet hirdetett a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligájára. A csalódást keltő vb-szereplés után sok helyen változtatott a mester.

Talán a legmeglepőbb húzás, hogy kihagyta azt a Jordi Albát, aki a Barcelonánál három évig volt a játékosa. Valószínűleg arra is kevesen számítottak, hogy az Atlético Madrid-i középpályását, Kokét sem nevezi az Anglia és a Horvátország elleni mérkőzésekre. Iago Apas is kimaradt a keretből, visszakerült viszont Alvaro Morata és Marcos Alonso.

Ott lesz továbbá a Betis kapusa, Pau Lopez, a Real Sociedad védője, Diego Llorente, a Valenciából Jose Luis Gaya, valamint a Real Madridból Dani Ceballos. Llorente egyébként újonc, akárcsak a Atlético középpályása, Rodri.

A mester egyébként nem éppen hétköznapi módon nevezte meg a játékosokat:

Íme a teljes keret: