Vágólapra másolva!
Az élvonal hetedik fordulójának 2-2-re végződő FTC–MOL Vidi rangadója után a fehérvári játékosok nyilatkoztak felszabadultabban, ugyanakkor ők sem voltak maradéktalanul elégedettek az eredménnyel, nem is beszélve a bombagólt szerző Lovrencsics Gergőről, akire a pályán kívül is izgalmas percek várnak.

A MOL Vidi kétgólos hátrányból talpra állva ért el értékes döntetlent a Groupama Arénában a bajnoki címért folyó várható versenyfutás első számú kihívója, azaz a Ferencváros ellen.

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Vidi a Fradi otthonában

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójának rangadóján a Ferencváros hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a címvédő MOL Vidivel. A zöld-fehérek már 2-0-ra is vezettek, azonban a fehérváriak még az első félidőben szépítettek, majd Huszti Szabolcs góljával el is vitték az egyik pontot a Groupama Arénából egy kemény összecsapást hozó, olykor kimondottan feszült hangulatú rangadó végén.

A hazai csapat második gólját szerző Lovrencsics Gergő nem titkolta, nem elégedett a rangadó végeredményével.

„Csalódott vagyok, mert hazai pályán kettő nullra vezettünk, nyilván más lenne a helyzet, ha fordítva lett volna a dolog, és mi egyenlítünk, így viszont nincs minek örülnöm. Meg kell néznünk, ki kell elemeznünk, hogy mi változott meg kettő nulla után – mondta az FTC szélsője az interjúzónában. – Az a szomorú, hogy megint a félidő végén kaptunk egy gólt.

Lovrencsics meglátása szerint a Fradi ezúttal sokkal jobban játszott, mint múlt hét végén a Mezőkövesd ellen, ráadásul most a címvédő volt az ellenfél. Voltak kimondottan jó momentumaik, nagyon sok helyzetet kialakítottak, de ezeket nem sikerült gólokra váltaniuk.

Lovrencsics Gergő (8) a fejpárbajokban is felvette a harcot a fehérváriakkal Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Megyünk tovább, egy nagyon nehéz sorozatban vagyunk, jövő héten a Honvédhoz megyünk, aztán az Újpest és a Debrecen következik.”

„Rúgtam már ennél szebb gólt Poznanban az első évemben, de befér a legszebbek közé. Szombaton is lőttem egy ilyet edzésen, begyakorolt figura volt, Marcel (Heister) és én kell, hogy érkezzünk a kipattanókra, aztán tűz. Nincs idő gondolkozni, mert, ha ott labdát veszítünk, abból nagyon nagy baj is lehet.”

Lovrencsics elmondta azt is, hogy a csapat túl van már az edzőváltás okozta „sokkon”, kezdik megszokni Szergej Rebrov stílusát, és az általa vezényelt edzéseket.

A válogatott szélső felesége szeptember 12-re van kiírva a házaspár második gyermekének születésére, azaz Lovrencsics Gergőre civilben sem várnak könnyű feladatok a közeljövőben.

„A mérkőzés után kórházba megyek, de hál' istennek nem én leszek bent, hanem azért, hogy életet adjunk a második gyermekünknek. Ez nagyon nagy erőt ad, hiszen az élet legszebb dolga, hogy bővül a család. Minden nap próbálok segíteni a páromnak, akitől én is rengeteg segítséget kapok, neki is ajánlom ezt a gólomat” – mondta az újságírók előtt Lovrencsics, aki a születendő utód nevét nem kötötte a kíváncsiskodók orrára.

A Vidi kapusa, a BL-selejtezők után a csapat legjobbjának választott Kovácsik Ádám sem volt maradéktalanul elégedett a lefújás után.

Összességében viszont felállt a csapat 0-2-ről a Groupama Arénában, azaz nem lehetek teljesen elégedetlen” – mondta az újságíróknak Kovácsik, aki azt is elárulta, hogy nem sokat látott Lovrencsics lövéséből, de nem biztos, hogy ezen múlt, hogy gól lett. „Nem tudom, ha látom, akkor tudok-e hárítani, mert elég jól eltalálta Gergő azt a labdát.”

Nem volt hiány kőkemény összecsapásokban Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kovácsik meglátása szerint a Vidi játékosai egyelőre jól bírják az európai kupaszerepléssel járó kettős terhelést, ez a Fradi elleni rangadón is jól látszott.

– mondta kérdésre a két Nemzetek Ligája-mérkőzésre Marco Rossi által behívott kapus, aki az Európa-ligával kapcsolatban úgy véli, hogy a Chelsea kiemelkedik a Vidi csoportjából, viszont a második, továbbjutást jelentő helyért versenyben lehet a magyar bajnok.

A meccsen látott sok kemény összecsapásról az Origo kérdésére válaszolva Kovácsik is elismerte, hogy nem kisasszonyjáték folyt a pályán. „Amikor két hasonló képességű csapat találkozik, akkor előkerülnek az ilyen megmozdulások, aki látta a tavaszi meccsünket, az emlékszik rá, hogy az is erről szólt.

Ugyancsak az Origo kérdésére a kapus elmondta, hogy barátkoznak a Groupama Arénával, ahol az AEK elleni BL-selejtező után kevesebb mint két héttel léptek fel újra, illetve, ami az otthonuk lesz az El-meccseken. „Hazai pályának azért nem nevezném, visszajáró vendégek vagyunk, de kezdjük megszokni, azt ugyanakkor mindenki érzi, hogy ez nem a saját pályánk. Remélem, hamarosan az is elkészül, és akkor végleg vissza tudunk költözni Fehérvárra.”

Kovács István most nem lőtt gólt és gólpasszt sem adott, mégis látszott, hogy fontos fogaskereke a Vidi játékának. Az utóbbi hónapokban a csapatból kihagyhatatlan középpályás Kovácsikhoz hasonlóan nem volt teljesen elégedett a végeredménnyel.

„Nem éreztem, hogy fáradtabbak lennénk a sorozatterheléstől, sőt, a meccs végén inkább mi domináltunk, ami mindent elmond a csapat erejéről. Gratulálunk az ellenfelünknek, jó meccset játszottunk, kár, hogy a találkozó elején bealudtunk.

Ha már sorozatterhelés, felvetettük, hogy akár még jól is jöhetett a meccsrutin a mérkőzés végi kiélezett szituációkban.

Kovács István (10) ezúttal is kivette a részét a mezőnymunkából Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Természetesen két oldala van ennek a dolognak.

Bebizonyítottuk, hogy jobb állapotban vagyunk, mert annak ellenére, hogy nem kezdtünk jól, a hajrában képesek voltunk dominálni a Fradi otthonában.