Társoldalunk:

Dárdaiék a Schalke otthonában is nyertek, Gulácsi csapata legjobbja volt

2018.09.02. 17:25

A Bundesliga második fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Leipzig az újonc Düsseldorf ellen, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Schalke otthonában aratott komoly sikert.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Schalke otthonában lépett pályára, és nagyon nem indult jól a meccs a vendégek szempontjából.

Előbb Rekiket kellett lecserélni, majd a 13. percben Grujic hozott össze egy komikus tizenegyest, ki tudja, miért gondolta úgy, hogy jó ötlet lesz kézzel beleütni a labdába.

A tizenegyeshez Daniel Caligiuri állt oda, de a kaput sem találta el.

A kihagyott lehetőséget azonnal megbosszulta a Hertha, az ellentámadás után Ondrej Duda vette be Fährmann kapuját.

A Schalke az első félidőben mindössze kétszer találta el a Hertha kapuját. A berliniek érthetően őrizték az értékes pontokat, a második félidőben egy kaput eltaláló lövése volt Dárdai csapatának a rendes játékidőben, de ami még ennél is érdekesebb, a Schalke is csak a 80. perc után találta el először a berlini kaput.

Szép sikert aratott a HerthaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Guido Kirchner

A hosszabbításban még felpörögtek az események, Konopljanka kapott pirosat, amiért a kilépő Jastrzembskit felrúgta. A megítélt szabadrúgás mögé Duda állt, aki remek lövéssel szerezte meg második gólját, ezzel 2-0-ra nyert idegenben a Hertha.

A fővárosi együttes sikere bravúrosnak mondható, különösen annak fényében, hogy legutóbb 2006 szeptemberében tudott nyerni a Schalke pályáján. A Hertha két győzelemmel, a Schalke két vereséggel kezdte az új idényt.

A Leipzig csapata Gulácsi Péterrel a kezdőben az idényt szintén vereséggel kezdő Fortuna Düsseldorfot fogadta.

Az első félidőben hatalmas fölényben volt a lipcsei csapat, ami a labdabirtoklást illeti, de gól nem született, Gulácsinak egy komoly védést kellett bemutatnia.

Gulácsi Péter, amit lehetett, azt védteForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

A fordulás után rögtön hátrányba került a Lipcse, Matthias Zimmermann vette be remek mozdulattal a magyar válogatott Gulácsi kapuját.

A 68. percben Jean-Kévin Augustin révén egyenlített a Lipcse, a francia támadó mindkét bajnokiján gólt szerzett.

A folytatásban mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de Gulácsi három remek védéssel tartotta a Lipcsét, a túloldalon Werner találta el a kapufát, miközben Cunha ollózása nem sokkal kerülte el Rensing kapuját.