Társoldalunk:

Kizárhatják Dániát a 2020-as foci Eb-ről

2018.09.03. 12:51

A Dán Labdarúgó Szövetség (DBU) alsóbb osztályban szereplő játékosokkal igyekszik megoldani, hogy a válogatott pályára tudjon lépni a következő két mérkőzésén, mivel egyelőre nem tudott megállapodni a nemzeti csapatnál számításba vett futballistákkal.

Amennyiben a DBU esetleg nem tud csapatot kiállítani a szlovákok, illetve walesiek elleni találkozókra, akkor Dániát - a világranglista kilencedik helyezettjét, az idei világbajnokság nyolcaddöntősét - ki is zárhatják a 2020-as Európa-bajnokságról.

Lehet, hogy most nem lesz minek örülni?Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

A vita elsősorban a játékosok - köztük a Tottenham Hotspur középpályásának, Christian Eriksennek - egyéni szponzori megállapodásairól, valamint a focisták utazási feltételeiről folyik. A szövetség vasárnap visszautasította a játékosok ajánlatát, melyben azt kérték, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok a tervek szerint szerdán játszanak a szlovákokkal barátságos mérőzést, majd vasárnap a walesiekkel a Nemzetek Ligájában. Ezeken az összecsapásokon nem Aage Hareide irányítja majd a válogatottat, mert a DBU nem szeretné, ha a szövetségi kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be.

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződéseikről.