Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott mezeit szállító Adidas a Nemzetek Ligája rajtja előtt bemutatta új kollekcióját, mely színében az Aranycsapat legendás meggypiros dresszét idézi, minden másban azonban a 21. századot képviseli.

Az Aranycsapat által is viselt meggypiros mezeket idézi a magyar labdarúgó-válogatott új szerelése. A felsőrészek tervezésekor a márka szem előtt tartotta, hogy a magyar közönség inkább a tradicionális viseletet részesíti előnyben a pályán, ezért is ötvözték a korábbi Adidas-mezeknél is használt piros-fehér-zöld színösszeállítást az új textilek fiatalosabb, dinamikus motívumával.

Újdonságként került a mezekre a nemzeti címer mellé az 1901-ben alapított Magyar Labdarúgó Szövetség emblémája, amely a szerelések hamisíthatóságát hivatott minimalizálni, írja a szövetség hivatalos oldala.

A válogatott csapatot három különböző mezvariációval keresték meg 2017 év végén, melyek közül a játékosok szavazással választhatták ki a nekik leginkább tetsző változatot. A csapattagok ellenszavazat nélkül, teljes egyetértésben döntöttek a most bemutatott mez mellett.

– mondta Lovrencsics Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa.