Társoldalunk:

Griezmann: Nem tudom, mit kellene még tennem az Aranylabdáért

2018.09.05. 15:13

Antoine Griezmann a L'Equipe-nek adott interjújában őszintén beszélt arról, hogy szerinte megérdemelné végre az Aranylabdát.

"Ez karrierem eddigi legjobb, legsikeresebb éve. Volt már gólgazdagabb évem, de a kupák számát tekintve egyértelműen ez a legjobb. Finoman szólva is furcsa, vagy inkább szégyen, hogy az Év játékosa döntősei között egyetlen francia sincs. Ez egy FIFA elismerés, nem? És a FIFA rendezi a világbajnokságot. Megnyertük a vb-t, mégsincs egyetlen francia sem a végső három jelölt között. (Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Mo Salah közül kerül majd ki a győztes - a szerk.)" - kommentálta a francia játékos az értékelést.

Antoine Griezmann szülővárosában, Maconban üdvözli a szurkolókat a vb-győzelem utánForrás: AFP/Philippe Desmazes

"Úgy érzem, egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy aranylabdás legyek. Egy focista számára ez az elnyerhető legrangosabb díj, nincs ennél fontosabb elismerés. Nem gondolnám igazságtalannak, ha idén nem én kapnám, de őszintén elgondolkodnék rajta, hogy vajon akkor még mit kellene tennem azért, hogy az enyém legyen. Fontos kupákat nyertem, és mindig ott voltam a kulcsfontosságú pillanatokban."

A kérdésre, hogy ki lenne az az öt játékos, aki szerinte megérdemelné az elismerést, nehezen adott választ. "Ó jaj, micsoda feladat! Pogba, mert ő csodálatos. Nem, igazából nagyon nehéz öt jelöltet megnevezni."

Az interjút az as.com szemlézte.