Helytállt Szlovákia ellen a félamatőr dán csapat

DENMARK: Danish Football Association and the men's national team fail to reach agreement on new contracts SPORT
On September 2nd 2018 the contract negotiations between the Danish Football Association and the men's national team have officially fallen apart as the Association (DBU) has rejected the last offer by the players to prolong the current contract in order to restart negotiations after the two matches against Wales and Slovakia this week. The consequences of this breakdown is that no players from the current team will be allowed to play and coach AAge Hareide has been sent on holiday. It is now up DBU to find another team and coach for the two games or face penalties from UEFA. It is not the first time a lack of agreement between the Association and Danish players has caused trouble with international games. Last year the women's side had a similar conflicts with the Association that caused one match to be cancelled and endangered several. The captain of women's side, Pernille Harder, has tweeted her support for the men and encourage them to stand their ground to get the contract they want.
Vágólapra másolva!
Háromgólos győzelmet aratott a szlovák válogatott a futsaljátékosok, valamint harmad- és negyedosztályú futballisták alkotta dán csapat ellen barátságos mérkőzésen.

A szerdai, nagyszombati találkozón a hazaiak a 11. percben megszerezték a vezetést, majd még a szünet előtt, a 37.-ben növelték előnyüket, de a várt gólparádé elmaradt. A szlovákok nem igazán tudtak felpörögni, így a második félidőben, a 79. percben már csak egy öngól esett.

Ezen az összecsapáson, illetve vasárnap a Wales elleni Nemzetek Ligája-találkozón megbízott szövetségi kapitányként az 1992-ben Európa-bajnok John Jensen irányítja a dán válogatottat.

A mostani két meccsen azért nem Aage Hareide látja el a feladatot, mert a dán szövetség (DBU) nem szeretné, ha a kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be.

A DBU és a válogatott játékosai vitában állnak egymással a kollektív szerződést illetően, amely a játékosok egyéni szponzori megállapodásait is érinti. Vasárnap a DBU visszautasította a játékosok ajánlatát, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok - a világranglista kilencedik helyezettjei, az idei világbajnokság nyolcaddöntősei - kénytelenek kiállni a mérkőzésekre, hogy elkerüljék a büntetést, például, hogy kizárják őket a 2020-as kontinensviadalról. A szlovákok ugyanakkor nem örültek, hogy alkalmi csapat ellen kellett pályára lépniük.

Az egész dán labdarúgást szétverheti a milliomos játékosok pénzéhsége

Komoly futballbotrány bontakozott ki Dániában, miután a labdarúgó-válogatott tagjai és a szövetség között kibékíthetetlennek látszó ellentét robbant ki. Az ok egyértelműen a pénz, a dán közvélemény viszont elfordult a csapattól. A Koppenhágában élő egykori Fradi-futballkapus, Udvarácz Milán az Origónak beszélt a kialakult helyzetről.

"Ennél jobban is eltölthetnénk az időnket, ha ezt hamarabb tudjuk" - mondta előzőleg Jan Kozak, a szlovákok szövetségi kapitánya.

A mérkőzésre az eredeti 26-ról egy euróra csökkentették a jegyárat.

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződésükről.