Vágólapra másolva!
Állítólag Jeremy Sarmiento az angol labdarúgás új csodagyereke. Azonban arra csak 33 százalék esély mutatkozik, hogy egyszer majd a felnőtt válogatottat is nagy sikerekhez segítse. Még nem végleg, de már el is hagyta Angliát.

Ahhoz képest, hogy az elmúlt évtizedekben nagyítóval kellett keresni az Anglián kívül magukat próbára tevő szigetországi focistákat, most, különösen a fiatalok körében, szinte divat lett a kontinens valamelyik kisebb-nagyobb klubjához igazolni. A 21 éven aluli korosztályból lassan egy csapatra valóan fociznak egy jónevű európai klubban:

A legújabb országelhagyó, Jeremy Sarmiento a lisszaboni Benfica csapatához írt alá, miután idén nyáron megjárta a Manchester City, a Bayern München és a Valencia edzőközpontját is.

Lecsapott rá a sas:

A dolognak az ad különleges színezetet, hogy korántsem biztos, hogy a jelenleg az angol harmadik vonalban (League One) küszködő Charlton Athletic tehetséges fiatalja valaha is visszatér Angliába, ahol már bemutatkozott az U16-os válogatottban, a Charltonban pedig már az előző idényben is az U23-as(!) csapat egyik sztárja volt.

Nem biztos, hogy a jövőben sok ilyen kép készül Jeremy Sarmientóról:

Csakhogy Sarmiento, mint azt neve is sejteti, nem éppen ízig-vérig angol. Ecuadori szülőktől Madridban született, onnan költözött át a család Nagy-Britanniába. A kacskaringós "előéletnek" köszönhetően pedig az angol mellett a spanyol és az ecuadori szövetség is szívesen magáénak tudná a fiút. A spanyolok már az U18-as válogatottban is szorítanának neki helyet, az ecuadoriak semmit nem bíznának a véletlenre: náluk már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatna, eldöntve ezzel a vitát.