Vágólapra másolva!
Hétfőn este Telkiben tartott sajtótájékoztatót a görögök elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány és Kovács István válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Finnországban vereséggel debütáló olasz szakember először a csapat mentális állapotáról beszélt.

„Amikor elvállaltam a kapitányi feladatot, voltak kételyeim, hogy néhány játékos nem lesz elég motivált.

Nyilván nagy a nyomás a csapaton, és a korábbi sikertelenség rányomja a bélyegét a hangulatra, de keményen dolgozunk, aminek muszáj, hogy meglegyen az eredménye."

Az Origo kérdésére a kapitány a keretben várható változásokról is beszélt.

Taktikailag hasonló lesz a felállásunk, mint a finn mérkőzésen, de néhány helyen új emberek játszanak majd. Szerencsére mindenki jó formában van,

Rossi arra a kérdésre, hogy csinált volna-e valamit másképpen a finnek elleni meccsen, vicces választ adott.

Marco Rossi látja, hogy a játékosai valóban mindent megtesznek, hogy jobbak legyenek Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Gólt mondjuk nem kapnék újra. Alapvetően egyébként teljesítette a csapat, amit kértem tőle, de sajnos volt három-négy olyan hiba, amelyeknek súlyos következményei lettek, egyik ilyen a gól volt.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik, a kapitánynak erről is megvan a véleménye.

„A futballnak szurkolók nélkül semmi értelme.

Anélkül, hogy vitatnám a döntés jogosságát, abszurd a helyzet, furcsa lesz az első hazai mérkőzésen nézők nélkül játszani, de a drukkerek a televíziók előtt is szorítanak majd a csapatért, így nem akarunk csalódást okozni nekik."

Kovács István szerint voltak olyan biztató jelek a finnek elleni meccsen, amelyeket a görögök ellen is lehet kamatoztatni.

„Mindenben javulnunk kell, de voltak a találkozónak olyan periódusai, amikor

Ezekből kell több a görögök ellen, akik a legerősebb csapat a négyesből. Ettől függetlenül mindent megteszünk, hogy javítsunk és végre újra megízleljük a győzelem ízét, mert sajnos már kezdjük elfelejteni, hogy milyen is az.

Kovács István (elől) számára nem ismeretlen a görög stílus Fotó: Hirling Bálint - Origo

A középpályás a Vidi játékosaként a Bajnokok Ligája selejtezőjében már szembenézett görög együttessel, szerinte hasonló lesz a vendégek játéka ahhoz, amit a fehérváriakat nagyon szoros párharcban legyőző AEK Athéntól láthattunk.

„A görög együttes nagyjából azt a stílust képviseli, ami az AEK-ra is jellemző volt, több játékost is ad az athéni gárda a válogatottba, de rengeteg a külföldön focizó légiós is a keretben, így nehéz dolgunk lesz.

A Vidivel sem mi voltunk a favoritok, ahogy most sem mi vagyunk, de a klubcsapatommal is közel voltunk a bravúrhoz, és nagyon szeretném, ha a magyar csapattal borítánk a papírformát."

A magyarok második Nemzetek Ligája mérkőzése kedden este 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozóról az Origo élő szöveges formában tudósít.