A spanyol szövetség jóváhagyására vár a Barcelona amerikai meccse

Barcelona v Girona - La Liga Barcelona Catalonia Spain SPORT sports FOOTBALL futbol Soccer UEFA spanish league Girona
Leo Messi during the spanish football league match between FC Barcelona and Girona FC at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Catalonia, Spain on February 24,2018 (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgóliga (LFP), valamint a Barcelona és a Girona azzal a kéréssel fordult a spanyol szövetséghez (RFEF), hogy járuljon hozzá a két együttes januári bajnokijának egyesült államokbeli megrendezéséhez.

Múlt csütörtökön a Cadena COPE hírportálra már felkerült a liga hivatalos dokumentuma, amely arról szól, hogyan kompenzálják a két katalán csapat szurkolóit. Ebből kiderült, hogy a 21. fordulóban esedékes meccset január 26-án,

helyi idő szerint 14.45-től, közép-európai idő szerint 20.45-től játsszák Miamiban, a Hard Rock Stadionban.

A januári Girona-Barcelona lehet a spanyol labdarúgó-bajnokság első mérkőzése, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az Egyesült Államokban rendeznek.

Leo Messiék Amerikában léphetnek pályára a Girona ellen Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

A találkozó létrejöttéhez azonban a spanyol szövetség után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek - az UEFA-nak és a CONCACAF-nak - is beleegyezését kell adnia. Utóbbi három formaságnak tűnik,

viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók országhatáron túli rendezést.

A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk.