Szenzációs gólokkal óriási magyar győzelem a görögök ellen

Budapest, 2018. szeptember 11. A magyar játékosok örülnek a második gólnak a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott teljesen más arcát mutatta a görögök elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen, mint szombaton Tamperében a finnek ellen. A magyar csapat szenzációs gólokat lőve, a második félidőben nagyon taktikusan focizva 2-1-re verte a csoport favoritjának tartott görögöket. Tétmeccsen ezt megelőzően 31 éve nyertünk Görögország ellen, ez a diadal tényleg mestermunka volt.

A négy nappal ezelőtti, finnek ellen 1-0-ra elveszített találkozóhoz képest három helyen változtatott a kezdőcsapaton az olasz szakember:

Bese Barnabás, Varga Roland és Nagy Ádám került be, Lovrencsics Gergő, Stieber Zoltán és Pátkai Máté került ki

az együttesből.

Az ellenfélnél olyan klasszisok voltak a pályán, mint az AS Romát erősítő Kosztasz Manolasz, vagy az Arsenal kőkemény hátvédje, Szokratisz Papasztathopulosz. Szerencsére már a meccs elején komolyan kellett koncentrálniuk, hiszen a magyar csapat remek iramban kezdte a találkozót, Varga Roland és Szalai Ádám is helyzetbe került az első tíz percben, gól azonban nem született.

Sallai Roland gyönyörű góljával szerzett vezetést a magyar válogatott Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Arra negyedórát kellett várni, amikor egy csodálatos támadás végén

Sallai Roland bombázott kapásból Barkasz kapujába.

Tessék megnézni, mert ezt tényleg érdemes.

Sajnos sokáig nem örülhettünk a vezetésnek,

a korábban már említett Manolasz ugyanis védhetetlenül fejelt egy szabadrúgás után a hálóba.

Bár a visszajátszások alapján úgy tűnt, a hátvéd lesről indult, a játékvezető megadta a gólt.

A folytatásban átvették a játék irányítását a vendégek, előbb Chrisztodoulopoulosz csapta be a tizenhatos jobb oldalánl Fiolát, majd centikkel lőtt a bal kapufa mellé, majd Pelkasz tette próbára Gulácsi reflexeit távolról, de szerencsére bravúrral hárított a magyar kapus.

Gulácsi Péternek több bravúrja is volt az első félidőben, Manolas fejesénél azonban nem volt esélye Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A félidő végére újra magára talált Rossi csapata, olyannyira, hogy a 43. percben elképesztő tüzijátékot rendezett a görög kapu előtt: Varga ment el remekül a jobb oldalon, majd Sallai, Kovács és Kleinheisler lövését is védenie kellett Barkasznak. A negyedik próbálkozásnál azonban már tehetelennek bizonyult,

Kovács tálalt a második hullámban érkező Kleinheisler elé, aki állítgatás nélkül 20 méterről kilőtte a bal alsót.

Hasonlóan kijátszott akció után legutóbb több mint 30 éve, 1985-ben szereztünk gólt, akkor Kiprich József vette be az osztrákok kapuját. A találat 1:16-tól látható.

A második félidő elejét megnyomták a görögök, akik kettőt is cseréltek a szünetben és főleg pontrúgások után veszélyeztettek, de szerencsére a korai egyenlítés ezúttal elmaradt. Egy órányi játék után őriztük az előnyt, ráadásul kontrákból mi is okoztunk izgalmas perceket a vendég védelemnek.

Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya (j) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Frissítés gyanánt előbb Lovrencsics Gergő, majd Eppel Márton is pályára lépett, Varga Rolandot és Szalai Ádámot váltották.

A 72. percben ismét Gulácsira vot szükség,

aki előbb Perkasz lövését szedte ki a léc alól, majd Mitroglou fejesét és távoli bombáját is hatástalanította. Rossi mester utolsó cseréjeként Pátkait külde be Kovács István helyére, amelyre azért is volt szükség, mert a hajrában már mindent egy lapra feltéve rohamoztak a görögök.

A magyar játékosok örülnek a második gólnak a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A három perces ráadásban Mitroglounak még volt egy életveszélyes fejese, de szerencsére mellé szállt, így győzelemmel és remek játékkal feledtete a csapat a finnek elleni találkozót és újra saját kezébe vette sorsát a Nemzetek Ligájában. A finnek elleni meccsen látott válogatottra rá sem lehetett ismerni - csak egyetlen adat: Tamperében 43 labdavesztésünk volt, a görögök ellen pedig csak 13.

A magyar válogatott örül a győzelemnek a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A finn válogatott Turkuban 1-0-ra verte az észteket, így az északi csapat két meccs után hat ponttal vezeti a csoportot. A magyar válogatott legközelebb október 12-én Athénban Görögország ellen lép pályára.

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 2. forduló: Magyarország-Görögország 2-1 (2-1)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Alekszej Kulbakov (fehérorosz)
gólszerzők: Sallai (15.), Kleinheisler (43.), illetve Manolasz (18.)
sárga lap: Sallai (50.), illetve Cavellasz (35.), Oikonomu (78.), Toroszidisz (83.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Bese Barnabás, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila - Nagy Ádám - Varga Roland (Lovrencsics Gergő, 62.), Kleinheisler László, Kovács István (Pátkai Máté, 80.), Sallai Roland - Szalai Ádám (Eppel Márton, 69.)

Görögország: Vaszileiosz Barkasz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz (Mariosz Oikonomu, 52.), Szokratisz Papasztatopulosz, Jorgosz Cavellasz (Haralambosz Likojannisz, a szünetben) - Dimitrisz Kurbelisz, Andreasz Buhalakisz - Lazarosz Hrisztodulopulosz, Kosztasz Fortunisz, Dimitrisz Pelkasz - Taszosz Donisz (Kosztasz Mitroglu, a szünetben.)

Finnország-Észtország 1-0 (1-0)
gól: Pukki (12.)

A csoport állása
1. Finnország 2 2 - - 2-0 6 pont
2. MAGYARORSZÁG 2 1 - 1 2-2 3
3. Görögország 2 1 - 1 2-2 3
4. Észtország 2 - - 2 0-2 0
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.