Társoldalunk:

Nem aludt, nem evett a fia életéért küzdő spanyol sztárfocista

2018.09.12. 16:48

David Silva, a Manchester City spanyol középpályása a BBC-n beszélt életének legkegyetlenebb időszakáról, amikor koraszülött fiának életéért küzdöttek.

Silva tavaly decemberben három bajnokit és egy ligakupa-mérkőzést hagyott ki családi okokra hivatkozva. A játékosnak az ünnepek előtt született meg a fia, Mateo, azonban a kisfiú koraszülöttként jött világra.

David Silva kimenőt kapott Pep Guardiola vezetőedzőtőlForrás: AFP/Oli Scarff

Öt hónapig volt kórházban, az orvosok minden nap az életéért küzdöttek, ezért Silva állandó ingadozásban volt a kórház és a focipálya között. „Az egy nagyon kemény időszak volt” – mesélte Silva Gary Lineker műsorában.Sokáig volt kórházban, ráadásul Barcelonában, így rengeteget utaztam, edzeni sem mindig tudtam. Nem aludtam, nem ettem. Szerencsére a csapattársak végig mellettem álltak és segítettek nekem.

A 80-szoros angol válogatott Lineker játékos pályafutása alatt hasonlóan rossz élményeket élt át, első gyerekénél leukémiát diagnosztizáltak két hónapos korában. Csakúgy, mint neki, Silvának is a futball jelentette az egyetlen mentsvárat, egyfajta menekülőutat abból a borzalomból, amin fia betegsége miatt át kellett mennie. Játék közben kitisztult a fejem. Aztán lefújták a meccset, és újra a fiamon kattogott az agyam.

A kis Mateo mostanra jól van, a Huddersfield elleni bajnokira Silva magával vitte a stadionba, így köszönve meg a klubnak és a szurkolóknak a támogatást.