Társoldalunk:

Örült pár perc, a BVB a Frankfurtot is legyőzte otthon - videó

2018.09.14. 22:23

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójának a pénteki nyitómérkőzésén a Borussia Dortmund 3-1-re verte hazai pályán az Eintracht Frankfurt együttesét.

Az első félidőben az Eintracht Frankfurt kiválóan védekezett, a Borussia Dortmund csak mezőnyfölényt tudott sokáig kialakítani, komolyabb helyzeteket nem. Sokat mondó adat, hogy a hazai csapatnak mindössze kettő kaput eltaláló lövése volt az első 45 percben, de így is sikerült megszereznie a vezetést.

A 36. percben egy szöglet végén Abdou Diallo volt eredményes, a francia védő szerencsés körülmények között gyömöszölte közelről a kapuba a labdát.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint amilyen az egész első volt. Hiába volt hátrányban a vendég együttes, nem látszott a játékán, hogy gólt, gólokat akar szerezni. A BVB pedig teljesen elégedett volt az egygólos előnnyel, járatták a labdát, így nem csoda, ha sokáig egyik oldalon sem adódtak lehetőségek.

Abdou Diallo eredményes volt az Eintracht Frankfurt ellenForrás: AFP/Bernd Thissen

Viszont az unalmas kezdést őrült percek követték. 

Ahogy a Dortmund az első felvonásban lőtt a semmiből gólt, a Frankfurtnak is összejött ez a bravúr. A 68. percben a dortmundi védők hathatós segítségével Sebastien Haller talált a kapuba.

A kapott gól után megrázta magát a BVB, így csak négy percig örülhetett az Eintracht. Végre egy szép támadásnak tapsolhatott a Signal Iduna Park közönsége, amely végén

Marius Wolf szerzett újra vezetést a Dortmundnak

Pillanatokkal később Luka Jovic talált újra a kapuba, de mivel lesről tette, így nem jössz össze újra az egyenlítés. A hátralévő időben pedig okos játszott Dortmund, amelyben a végén még a csereként debütáló Paco Alcacer is eredményes volt egy tökéletes tekerés után, így a második idei hazai meccsét is megnyerte a BVB.