Társoldalunk:

A Real nem tudta megcsinálni ugyanazt, amit a Barcelona

2018.09.15. 22:33

A Real Madrid először veszített pontokat a spanyol bajnokságban, miután csak 1–1-es döntetlent ért el az Athletic Bilbao otthonában.

Látványos és szórakoztató játékot hozott a két csapat összecsapása, ami elsősorban a Bilbao nyílt támadófocijának volt köszönhető. A játékosok felváltva tesztelték a kapusokat az első félidőben, Thibaut Courtois-nak és Unai Simónnak is volt dolga bőven – utóbbinak Marco Asensio és Luka Modric távoli lövésénél óriási bravúrra volt szüksége.

A hazaiak remekül használták ki az üres területeket, szinte minden kontrájukban ott volt a veszély, és egy ilyennek a végén a 32. percben Iker Munian (szerencsés körülmények között) meg is szerezte a vezetést.

Bale beadásából Isco egyenlítettForrás: AFP/Lluis Gene

A 60. percben Gareth Bale középre tartó szabadrúgását Simón nem tudta fogni, a labda Sergio Ramos elé pattant, aki viszont közvetlen közelről telibe rúgta a kapust.

Julen Lopetegui ezt követően érezte úgy, hogy az egyenlítés érdekében cserélnie kell, ezért lehozta Modricot és beküldte a horvátnál sokkal támadóbb felfogású Iscót, akinek mindössze három percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon: a középpályás Bale beadásából fejelt gólt.

Az 1–1-es döntetlennel egyik csapat sem volt elégedett, a Bilbao és a Real is komoly erőket mozgósított az újabb gólért, amit végül egyiküknek sem sikerült megszereznie.

A madridiak először veszítettek pontot a bajnokságban.

Szombat délután Messiék is Baszkföldön jártak, és a Realhoz hasonlóan ők is hátrányba kerültek, ám a második félidőben fordítottak és nyertek a Sociedad új otthonában.

Összefoglaló itt.