Társoldalunk:

Messiék nem tudtak annyira rosszul játszani, hogy ne nyerjenek

2018.09.15. 18:07

A Barcelona idegenben 2–1-re győzött a Real Sociedad ellen a spanyol bajnokság negyedik fordulójában.

Januárban a Barcelona egy majdnem tízéves átkot tört meg az Anoétában, amikor bajnoki mérkőzésen 0–2-ről fordítva 4–2-re legyőzte a Sociedadot.

A baszk csapatnak nemrég készült el az új stadionja, és sokáig úgy tűnt, hogy ez is hasonlóan nehéz terep lesz a katalánoknak, hiszen Aritz Elustondo bombájával már a 12. percben előnybe kerültek a hazaiak. Messiék helyzetet sem nagyon tudtak kialakítani, hiába volt ott az argentin mellett Luis Suárez és Ousmané Dembélé, a támadások akadoztak.

A Barcelona hátrányból fordítva győzött a Sociedad ellenForrás: AFP/Gabriel Bouys

A második félidőben a Sociedad többször is lezárhatta volna a meccset, de vagy Ter Stegen védett bravúrral, vagy Mikel Oyarzabál lőtte égbe a labdát ziccerben. A futball kegyetlen törvénye, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, különösen igaz ez a Barcelona ellen, amely még a válogatott szünet utáni enervált formájában is képes volt három perc alatt fordítani. A gólokat Suárez és Dembélé szerezte (mindkettőhöz kellett szerencse).

A 86. percben a Sociedad figyelmeztette a Barcelonát, hogy még nincs vége a meccsnek, a védők mögé jó ütemben belépő Juanmi közeli fejese azonban néhány centivel mellé szállt.

A Barcelona idénybeli negyedik bajnokiját nyerte.

Összefoglaló itt.