Társoldalunk:

Ronaldo távozása egységesebbé tette a Real Madridot

2018.09.17. 15:29

Gareth Bale, a Real Madrid walesi szélsője úgy véli, hogy az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo távozása óta sokkal inkább működnek csapatként.

"Talán egy kicsit minden nyugodtabb Ronaldo nélkül, és azt hiszem, erősebb a csapategység, sokkal inkább dolgozunk egységként, mint egyénenként" - nyilatkozta a szélső a Daily Mail című napilapnak. Ronaldo távozásával Bale lett a Real meghatározó futballistája, és vezetésével a fővárosi együttes négy mérkőzésből hármat megnyert a spanyol bajnokságban, így a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Barcelona mögött két pontos lemaradással második a tabellán.

Ronaldo távozásával Bale lett a fő ember MadridbanForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Bale az interjúban felidézte, hogy májusban, a Liverpool ellen 3-1-re megnyert kijevi BL-döntőben dühös volt azért, mert Zinedine Zidane, a Real akkori vezetőedzője nem állította be a kezdőcsapatba. Hozzátette, hogy ez a feszültség ösztönzően hatott rá, amikor aztán csereként beállva két gólt is szerzett a meccsen.

"Mérges voltam, méghozzá nagyon, hiszen úgy éreztem, megdolgoztam azért, hogy kezdőként léphessek pályára a fináléban" - nyilatkozta Bale, aki szerint nehéz volt félretennie a haragot, amit érzett.

A Real Madrid a BL G csoportjában a Roma mellett a cseh Viktoria Plzennel és az orosz CSZKA Moszkvával csap majd össze.