Társoldalunk:

Sallai Roland történelmi bravúrral mutatkozott be a Bundesligában

2018.09.22. 15:53

Sallai Roland a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozhatott be a Freiburg csapatában, és hét perc elteltével meg is szerezte első gólját új csapata színeiben. A találatot pedig még megfejelte egy tizenegyes kiharcolásával is.

A magyar válogatottban a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen is látványos gólt szerző játékos, aki augusztus végén került a ciprusi APOEL-től a Bundesliga-csapathoz, ahol a Wolfsburg elleni idegenbeli találkozón léphetett először pályára, és a hetedik percben remek ütemben érkezve egy beadásra, meg is szerezte az első gólját.

Negyedórával később már két góllal vezetett a Freiburg és ehhez is köze volt Sallainak, hiszen ő harcolta ki azt a tizenegyest, melyet Nils Petersen ugyan kihagyott, a kipattanót viszont a kapuba fejelte.

Az öröm azonban mégsem lehet teljes, és nem a 26. percben kapott sárga lap miatt, hanem azért, mert a 41. percben sérülés miatt le kellett cserélni a magyar játékost. Viszont a gól, a kiharcolt büntető, a sárga lap és az első félidei csere olyan egyveleg, amilyenhez hasonlót 2004-es indulása óta a bajnokság minden rezdülését feljegyző Opta sem látott még. 

Azaz kijelenthetjük: Sallai Roland bemutatkozása történelmire sikerült a Bundesligában. Reméljük, a sérülése nem súlyos, és jövő héten folytathatja a remeklést.