Magyar Kupa: minimális Fradi-győzelem a megye I-es csapat otthonában

FTC, Fradi, Ferencváros
A Ferencváros továbbjutott a Magyar Kupa 6. fordulójából
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa 6. fordulójában a labdarúgó OTP Bank Ligában éllovas Ferencvárosi Torna Club 2-0-ra győzött a megyei első osztályban szereplő Szegedi VSE vendégeként.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője nem nézte le a megyei első osztályban második helyen álló ellenfelet. Az ukrán szakember szinte a legerősebb tizenegyét küldte pályára, csak Dibusz Dénes, Fernando Gorriarán és Varga Roland kapott pihenőt.

A szegedi játékosok elszánt tekintettel várták a ferencvárosiakat Forrás: Szegedi Vasutas Sportegyesület/Facebook

A Fradi a Holczer - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Leandro - Sigér, Spirovski - Csernik, Lanzafame, Petrjak – Böde összeállításban kezdte a meccset, és már a hatodik percben kis híján megszerezte a vezetést. Miha Blazic hosszú indítása után Davide Lanzafame lépett ki ziccerben, egy pattanás után a bal alsó sarokba lőtt, de Antal Péter játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 14. percben ismét az olasz támadó volt a főszereplő.

A tizenhatosan belül egy sikeres cselt követően gyanús körülmények között a földre került, de a játékvezető nem adott tizenegyest a Fradinak. Hét perccel később viszont megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. Leandro húszméteres szabadrúgása irányt változtatott a menteni igyekvő Vastag Balázs fején, ez pedig lehetetlen helyzetbe hozta Pluhár Gábort, akinek esélye sem volt a hárításra (0-1).

A következő ferencvárosi ziccerre a 36. percig kellett várni. Lovrencsics Gergő elfutott a jobb oldalon, majd középre centerezett az érkező Ivan Petrjak elé, azonban az utolsó pillanatban Kormányos Kolos becsúszva menteni tudott az ukrán támadó elől. Az utolsó tíz percben is a fővárosi csapat irányította a játékot, de újabb gól nem született. A két csapatot a szegedi publikum vastapsa kísérte be az öltözőbe.

Davide Lanzafame szinte minden ferencvárosi támadásban benne volt Forrás: Ferencvárosi Torna Club/Facebook/Balogh Dávid

A második félidő is Fradi-helyzettel kezdődött. Lanzafame jobb oldali szabadrúgására Blazic robban be középen, de öt méterre a kaputól lyukat rúgott.

A 62. percben eldönthette volna a meccset a Fradi.

Böde remek labdát adott a leshatáron kiugró Petrjaknak, az ukrán támadó egyedül törhetett kapura, de lövése helyett inkább gólt akart lövetni a jobbján érkező Lanzafaméval, de rossz volt a passza az olasz csatárnak. Öt perccel később tetszetős vendégtámadásnak tapsolhatott a szegedi közönség. A csereként érkező Kjartan Finnbogason jobbról belőtt labdájára Petrjak érkezett, az ötös sarkáról kapura sarkazott, de Pluhár hárítani tudott. A 83. percben az izlandi Finnbogason játszotta magát tisztára, majd 12 méterről kapura bombázott, de a lövése elkerülte a bal alsó sarkot.

A 86. percben szöglethez jutott a megye I-es csapat, a szurkolók pedig elkezdték skandálni a kapus Pluhár Gábor nevét, ezzel biztatva, hogy menjen előre fejelni. Végül maradt a kapuban, és egy perc múlva védhetetlen gólt kapott. Finnbogason 18 méterről bődületes erővel lőtt a jobb felső sarokba (0-2).

Mindent egybevetve a Ferencváros sportszerű, remek hangulatú mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott Szegeden, és továbbjutott a Magyar Kupa 7. fordulójába.

„Rengeteg hibával játszottunk, és a kapu előtt sem voltunk elég meggyőzőek.

A lényeg, hogy továbbjutottunk, most már készülnünk kell az Újpest elleni derbire” – nyilatkozta az első ferencvárosi gólt szerző Leandro a lefújást követően.

Szegedi VSE-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Szeged, Szegedi Vasutas Sportpálya
játékvezető: Antal Péter
Szeged: Pluhár - Kormányos, Vastag, Seres, Bilic, Kelemen (Vitos, 46.), Végh (Végh, 87.), Nagypál, Juhász (Baka, 69.), Pócs, Csamangó
FTC: Holczer – Lovrencsics (Csonka, 84.), Blazic, Otigba, Leandro - Sigér, Spirovski – Csernik (Koch, 62.), Lanzafame (Finnbogason, 65.), Petrjak - Böde
Gólszerzők: Leandro (21.), Finnbogason (87.)

A címvédő Újpest fölényesen, hat gól különbséggel verte a Tolna megyei első osztályban szereplő Bátaszéket a labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában.

Az élvonalbeli együttesek csak most, a főtábla első körében kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ahol még 128 csapat volt versenyben. Az NB I-es csapatok kiemeltként nem kerülhettek össze, és idegenben játszottak vagy játszanak. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt.

Eredmények, 6. forduló (az élvonalbeli csapatok mérkőzései):
Bátaszék SE (megyei I.)-Újpest FC 1-7 (1-2)
BKV Előre (III.)-Debreceni VSC 1-2 (0-1)
Komárom VSE (III.)-Puskás Akadémia 1-3 (1-1)
Tállya (III.)-MTK Budapest 0-8 (0-4)
Siklós (megyei I.)-Paksi FC 0-5 (0-3)
Fővárosi Vízművek (Budapest I.)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-5 (0-0)