Cavani és Neymar óriási bénázása ellenére is fordítani tudott a PSG

Horizontal
Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (L) chats with Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar during the French L1 football match between Rennes and Paris Saint-Germain at the Roazhon Park stadium in Rennes, on September 23, 2018. / AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain idei hatodik bajnokiját is megnyerte, miután hátrányból fordítva 3–1-re legyőzte a Rennes-t a francia bajnokságban. A párizsi hősök ezúttal nem viseltek köpenyt, a gólokat Di María, Meunier és a csereként beállt Choupo-Moting szerezte.

A hétközi Liverpool elleni BL-vereség után komoly kritikát kapó PSG nem kezdte jól a meccset, a párizsiak hibáiból élő Rennes már a 11. percben megszerezte a vezetést: egy hazai szöglet Rabiot válláról pattant be a saját kapujába.

Ezúttal sem Cavani, sem Neymar nem lőtt gólt Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

A PSG sokáig nem találta a fogást ellenfelén, de a sztárklubokat pont az különbözteti meg a többiektől, hogy gyakran nem is kell nekik helyzet a gólhoz. A 45. percben egy szépen felépített támadás végén Di María bombázott kapásból a bal alsó sarokba. A gól az argentiné volt, az érdem viszont Cavanié, aki remek érzékkel lépte át a labdát társának.

Másodpercekkel a szünet után Cavani szerezhetett volna gólt, de az uruguayi a kaput találta el. Az 52. percben is előtte adódott óriási lehetőség, de addig-addig húzogatott, hogy a Rennes játékosai befalazták a kaput, és már lehetetlenség volt ellőni közöttük. A kipattanót Neymarnak csak be kellett volna passzolnia, a brazil azonban nagyon sután találta el a labdát, így az egyik hazai védő még idejében tisztázni tudott a gólvonalról.

A bátran focizó Rennes kontráiban volt veszély, de újabb gólt a PSG szerzett: a 61. percben a belga jobbhátvéd, Meunier talált be éles szögből.

A 3–1-es végeredményt a Verratti helyére beküldött Choupo-Moting állította be a 83. percben. A kameruni támadó most először lépett pályára a bajnokságban.

A hosszabbítás pillanataiban Thomas Tuchel lecserélte Neymart. A kispad felé tartó játékoshoz beszaladt egy fiú, akit Neymar a karjai alá vett, majd miután együtt levonultak a pályáról, odaadta neki a mezét.

Neymar megvédte fiatal rajongóját a biztonsági őröktől - videó

A viselkedése miatt sokat kritizált brazil a mezét is odaadta a pályára berohanó kisfiúnak.

Hat forduló után a PSG még mindig százszázalékos és már öt ponttal előzi a második helyezett Lille-t.

Meccsösszefoglaló itt.