Társoldalunk:

Hat év alatt a legrosszabból a legjobb lett Luka Modric

2018.09.25. 15:40

Hat év alatt nagyot fordult a világ Luka Modriccsal, legalábbis, ami a megítélését illeti a spanyol focibarátok körében.

Hétfőn este Londonban közmegelégedésre a világbajnokság legértékesebb játékosának járó díjat, valamint az UEFA Év Játékosa-díjat is besöprő Luka Modric kapta meg a FIFA Év Játékosa-elismerést. A Real Madrid horvát irányítója kétség kívül rászolgált a díjra, bár, amikor 2012-ben a Tottenham Hotspurtől 30 millió fontért a spanyol fővárosba igazolt, kevesen gondolták, hogy ilyen szép vége lesz a történetnek. Abban az évben La Liga a szezon rajtja előtt megszavaztatta szurkolókat, akik döntő többséggel, 32,2 százalékban az apró horvátot nevezték meg, mint a nyár legrosszabb igazolását: 

Nekik csalódniuk kellett. Modric gyorsan beilleszkedett a Realba, szinte érkezése óta kihagyhatatlan a középpályáról, és bár nem lő sok gólt, és gólpasszt is kevesebbet ad, mint azt a posztján játszóktól megszokhattuk, a játéka nélkülözhetetlen a Real Madrid eredményességéhez. 

Az elmúlt években kétszer (2014-ben és 2016-ban) választották a La Liga legjobb középpályásának, az ESPN és az UEFA is kétszer választotta az év legjobb középpályásának, és egyaránt négyszer került be a BL és a FIFA idény végi álomcsapatába.