Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a Ligue 1 7. fordulójában a Reims csapatát fogadta és a vendégek korai gólra ellenére simán nyert, így továbbra is hibátlanul vezeti a francia bajnokságot.

A százszázalékos és listavezető PSG a tabella második felében szerénykedő Reims csapatát fogadta a Buffon - Dagba, Marquinhos, Thiago Silva, Nsoki - Verratti, Rabiot - Draxler, Neymar, Diaby - Cavani összeállításban, ami azt is jelentette, hogy az agyonvásárolt csapatban négy sajátnevelésű játékost küldött pályáta Thomas Tuchel, a csapat vezetőedzője. Kylian Mbappé eltiltása miatt nem léphetett pályára.

A Jordan-mezben szereplő PSG a legendát is vendégül látta:

Michael Jordan is ott volt a párizsi tribünön és ő is meglepődve vehette tudomásul, hogy a Reims szerzett vezetést. Gianluigi Buffon a 2. percben Xavier Chavalerin lövése után vehette ki a labdát a kapujából.

Az 5. percben Edinson Cavani varázslatos emeléésel egyenlített az 5. percben, majd a félidő közepén az uruguayi játszotta el a nagyhalált, a megítélt tizenegyest Neymar váltotta gólra.

Neymar gólöröme Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A félidő legvégén Cavani szerzett újabb gólt, Mendy kapus volt olyan kedves pont a lábára ütni a labdát.

A második félidőből is csak tíz perc telt el, amikor újabb gólt szerzett a PSG, Moussa Diaby remek beadása után a belga Thomas Meunier talált be közelről.

Cavani a hajrában is próbálkozott még egy átemeléssel, de ezúttal a lécet találta el, majd Neymar szabadrúgását védte Mendy.

A vége 4-1 lett, Tuchel a PSG történetének első edzője, aki hét sikerrel kezdett a bajnokságban.

További eredmények:
Amiens–Rennes 2–1 (Gnahoré 51., Gouano 66., ill. Grenier 81.)
Bordeaux–Lille 1–0 (Kamano 7.)
Caen–Montpellier 2–2 (Kaui 10., Bammu 63., ill. Delort 37., Le Tallec 51.)
Dijon–Lyon 0–3 (Moussa Dembélé 16., 19., Terrier 35.)
Marseille–Strasbourg 3–2 (Payet 41. – 11-esből, Sanson 44., Germain 91., ill. Lala 27., Nuno da Costa 89.)
Nimes–Guingamp 0–0