Társoldalunk:

Parádés kapusteljesítményekről szólt a madridi derbi

2018.09.29. 22:40

A spanyol bajnokság 7. fordulójának csúcsrangadóján a Real Madrid gólnélküli döntetlent játszott az Atlético Madriddal a Santiago Bernabeuban. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a másodikban a Real dominálta a játékot, de gólt nem sikerült szereznie. Ezzel mindkét csapat elszalasztotta az esélyt, hogy átvegye a vezetést a tabellán. Ha gólokat nem is, kapusbravúrokat legalább láthattunk.

Az Atléticóban is megfordlt Thibaut Courtois-nak már a harmadik percben akadt védeni valója, Saul suhintotta rá távolról. A Real is igyekezett foglalkoztatni Jan Oblakot, de valószínűleg egyik kísérlet után sem emelkedett meg a kapus pulzusszáma.
Courtois-nak annál inkább, amikor a 18. percben Griezmann vezethette rá a labdát szólóban, a belga kapus fejjel tudott védeni.

Courtois öröme, miután fejjel védte Griezmann (jobbra) ziccerétForrás: AFP/Curto De La Torre

A túloldalon Bale lábára varázsolt Kroos egy szabadrúgást, a kapáslövés azonban elment keresztbe. A 36. percben Diego Costa is ki tudott ugrani, de ő jobban kisodródott, mint Griezmann és ezáltal Courtois-nak is könnyebb dolga volt. A 41. percben Bale lőtt távolról, de ez sem okozott gondot Oblaknak és ez volt a félidő utolsó említésre méltó mozzanata.

A második játékrészt a Real kezdte aktívabban, Casemiro és Asensio is bátran tüzelt, előbbi jócskán fölé, utóbbi pontosan Oblakba. Szinte egykapuzott a Real, annak ellenére, hogy Gareth Bale-t a szünetben le kellett cserélnie Julen Lopetegui-nek. A walesinek ez volt a 9. madridi derbije és eddig egyszer sem tudott eredményes lenni.

A 64. percben Modric lőtt távolról, de nem talált kaput, majd Oblak mutatta be a meccs egyik legnagyobb védését, amikor a Kroos mesteri passzára érkező Asensio lövésébe vetődött bele. A hajrára Lopetegui a brazil csodagyereket, Viníciust is pályára küldte, de a 18 éves srác sem tudott segítenia Realon, a döntetlen pedig pont arra volt jó, hogy egyik csapat se tudja megelőzni a tabella élén.

A mérkőzés összefoglalója: