Társoldalunk:

Bombagólokkal szakadt meg a Milan nyeretlenségi sorozata

2018.09.30. 22:26

Az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának záró mérkőzésén az AC Milan 4-1-re győzött a Sassuolo vendégeként.

A milánóiak a 39. percben szereztek vezetést Franck Kessie révén. Az elefántcsontparti középpályás a saját térfeléről indult, elrobogott a Sassuolo tizenhatosáig, majd kilőtte a bal alsó sarkot.

A fordulás után Suso növelte a Milan előnyét egy bombagóllal. A spanyol támadó jobbról befelé cselezett, majd 18 méterről gyönyörű gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

A 100. bajnoki mérkőzésén pályára lépő 24 éves játékos 1728 perc után talált ismét a hálóba.

A mérkőzést Samu Castillejo döntötte el a 60. percben. A spanyol középpályás 17 méterről lőtt a kapu baloldalába.

Az AC Milan három gólt szerzett a tizenhatoson kívülről a Sassuolo ellen. Ilyenre legutóbb 2016 októberében volt példa a Chievo elleni bajnokin.

A Sassuolo a 68. percben még kozmetikázta az eredményt. A szerb Filip Djuricic 15 méterről hajszálpontos lövést küldött a jobb alsó sarokba.

A végeredményt Suso alakította ki a 94. percben, miután egy sorfalba lőtt szabadrúgást kapásból visszalőtt, a megpattanó labda pedig becsapta a Sassuola kapusát, és a jobb alsó sarokba csorgott.

Gennaro Gattuso csapata három döntetlen után tudott ismét győzni a Serie A-ban, és fellépett a tabella 10. helyére, a Sassuolo pedig lecsúszott az ötödik helyre.