Társoldalunk:

A Chelsea ellen tartalékolt a MOL Vidi, de így is győzött Miskolcon

2018.09.30. 19:51

A labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának záró mérkőzésén a bajnoki címvédő MOL Vidi FC Huszti Szabolcs 69. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött a DVTK vendégeként.

Mind a két csapat teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, a címvédő MOL Vidi kilenc, a pályaválasztó DVTK tizennyolc pontot veszített eddig az NB I-ben. A miskolci csapat mindössze egyszer tudott nyerni eddig az OTP Bank Liga idei szezonjában, augusztus 18-án a Haladást győzte le. A MOL Vidi szerdán magabiztosan nyert Felcsúton a Mezőkövesd elleni bepótolt mérkőzésen. Marko Nikolics együttese háromszor játszott eddig vendégként a bajnoki idényben, a Honvédot simán megverte, a nagy rivális Ferencvárossal döntetlenre végzett, majd kikapott az addig nyeretlen Puskás Akadémiától. 

Marko Nikolics nem pihentette játékosait a Chelsea elleni El-mérkőzés előttFotó: Polyák Attila - Origo

A MOL Vidi edzője nem rotált a csütörtöki Chelsea elleni Európa-liga mérkőzés miatt, a legerősebb csapatát küldte pályára Miskolcon. Egyedül a válogatott kapus, Kovácsik Ádám hiányzott, aki a Puskás Akadémia ellen szenvedett sérülést egy kemény ütközés után.

Az első helyzetre a nyolcadik percig kellett várni. A diósgyőri Vernes Richárd beívelésére a szerb Dusan Brkovics érkezett, aki a rossz ütemben kimozduló Tomás Tujvel mellett a kapu fölé fejelt. Egy perccel később Márkvárt Dávid egy távoli lövéssel tesztelte a MOL Vidi kapusát, de Tujvel ezúttal magabiztosabb volt, és könnyedén fogta a labdát.

A diósgyőri Márkvárt Dávid jól mozgatta a csapatátForrás: MTI/Vajda János

Negyedóra elteltével a MOL Vidi átvette a játék irányítását, és a 18. percben már ziccert is kialakított. Anel Hadzic jobbról benyesett labdája elszállt a védők feje fölött, a hosszú oldalon azonban érkezett Huszti Szabolcs, aki ráfordulásból tüzelt, de nem tudott eléggé rádőlni a labdára, ami így elkerülte a rövid felső sarkot. Tíz perccel később Huszti előkészített. A baloldali szögletére Stopira robbant be a rövid oldalon, a megcsúsztatott fejese azonban elszállt a diósgyőri kapu mellett.

A 36. percben veszélyes kontrát vezetett a DVTK. Makrai Gábor indult meg a Vidi kapuja felé, körömpasszal szöktette Branko Mihajlovicsot, azonban az utolsó pillanatban Paulo Vinícius becsúszva szerelni tudta. Az ellentámadásból újabb nagy Vidi-helyzet alakult ki. Huszti kapott egy lekészített labdát a kaputól 15 méterre, kapásból célba vette a bal felső sarkot, de jó fél métert tévedett.

Huszti Szabolcs volt a MOL Vidi legjobbjaForrás: MTI/Vajda János

A fordulás után a Vidié volt az első helyzet. A 48. percben egy menetrendszerű Huszti-szögletre ezúttal Vinícius érkezett a rövid oldalon, öt méterről kapura fejelt, azonban Ivan Rados jól helyezkedett és kiütötte a labdát. A folytatásban is a Vidi irányított, de mintha Marko Nikolics csapatából hiányzott volna az átütőerő. 

A 66. percben óriási Vidi-helyzet maradt ki. A francia Loic Nego 17 méterről tekert a DVTK kapujára, a labda talán még a balkapufát is súrolta. A 69. percben megszerezte a vezetést a székesfehérvári csapat. Pátkai Máté betört a tizenhatoson belülre, majd finom mozdulattal átnyeste a labdát a hosszú oldalra, a diósgyőri szurkolók által rendszeresen megtalált Huszti Szabolcs pedig közelről a kapuba fejelt. 

A 72. percben Huszti duplázhatott volna. Marko Scsepovics visszagurított labdáját a rosszabbik lábával kapásból rászúrta, az életerős lövés nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot. A székesfehérvári vezető gól után DVTK játékosai sebességet váltottak, és mindent megtettek az egyenlítésért. A 81. percben a csereként érkező Bacsa Patrik egy gyönyörű csellel három székesfehérvári játékost is becsapott, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol Pátkai Máté szorításában a földre került, de Pintér Csaba játékvezető nem ítélt büntetőt.

A diósgyőri Bacsa Patrik jól szállt be a mérkőzésbeForrás: MTI/Vajda János

Az utolsó tíz percben beszorult a Vidi, és a Diósgyőr kis híján kiegyenlített.

Florent Hasani startolt rá egy kósza labdára, a keresztező Vinícius pedig kiélezett helyzetben szerelte a tizenhatoson belül. A koszovói játékos a földre került, de Pintér játékvezető ezúttal sem ítélt büntetőt, ugyanis a Vidi magyar válogatott játékosa a labdát találta el. Egy perccel később Hasani éles szögből lőtt kapura, Tujvel rossz helyre ütötte ki a labdát, de az érkező Bacsa éles szögből nem tudta a Vidi kapujába pofozni a labdát.

Az utolsó percekben már nem változott az eredmény. Győzelmével a MOL Vidi a tabella harmadik helyére jött fel, míg a DVTK az utolsóelőtti, kieső helyen tanyázik hat ponttal.