Társoldalunk:

A Barca edzője elárulta, hogy Messi visszatér-e a válogatottba

2018.10.03. 15:27

Ernesto Valverde, az FC Barcelona vezetőedzője úgy gondolja, hogy Lionel Messi nem fog visszavonulni az argentin válogatottól, ugyanis nagyon sok dolga van még a dél-amerikai nemzeti csapatban.

A sikertelen oroszországi világbajnokság után Lionel Messi ideiglenesen lemondta a válogatottságot, ami annyit tesz, hogy idén már nem lép pályára az argentin együttesben. Az ötszörös aranylabdás szeretné magát túltenni a világbajnokságon, majd tiszta fejjel dönteni a jövőről. 

Lionel Messi és Sergio Agüero aranyérmet nyertek a pekingi olimpiánForrás: Imaginechina/Chen jianyu

„Ha Messi nem tagja a válogatottnak, akkor több ideje jut a regenerálódásra, pihentebben áll a Barcelona rendelkezésére, de mi tudjuk, hogy késztetést érez a visszatérésre, és el is fog menni a nemzeti csapatba, mert még sok a tennivalója ott – mondta Ernesto Valverde, az FC Barcelona edzője. – Az a fontos, hogy jól érezze magát, kiegyensúlyozott legyen, és ha ismét vállalja a válogatottságot, az ennek a jele. Bárhol is lép pályára, számunkra egyvalami lényeges: legyen része sikerekben.

Messi 2005. augusztus 17-én, Magyarország ellen debütált az argentin válogatottban, 128 mérkőzésen 65 gólt szerzett, 2008-ban olimpiai aranyérmet nyert, azonban a világbajnoki trófea még hiányzik a vitrinjéből.