Társoldalunk:

Keane szerint sírós gyerekek játszanak Manchesterben

2018.10.04. 15:41

Roy Keane, a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi kapitánya "sírós kisgyerekeknek" nevezte a klub mostani játékosait, akiknek szerinte először saját teljesítményükön kellene javítaniuk, és félre kell tenniük esetleges nézeteltérésüket José Mourinho vezetőedzővel.

A 47 éves Keane, aki hét bajnoki címet nyert a manchesteriekkel, azt mondta: a futballistáknak felelősséget kell vállalniuk azért, hogy a United az 1989/1990-es idény óta most rajtolt a legrosszabbul a bajnokságban. A United hét mérkőzésen csupán tíz pontot szerzett, ezzel tizedik a tabellán, Mourinhót pedig sokan támadják, miután sajtóértesülések szerint vita támadt közte és Paul Pogba, a francia válogatott világbajnok középpályása között.

Roy Keane tudja miről beszélForrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

"Egy csomó sírós kisgyereket látok, pedig ha kimész a pályára, akkor a saját büszkeségedért, a családodért, a városodért futballozol" - jelentette ki Roy Keane, aki jelenleg az ír válogatott másodedzőjeként dolgozik.

"Nem Pogbáról beszélek, hanem általánosságban a játékosokról. Olyanokról, akik összevesznek valamin az edzővel, vagy az edzői csapattal, és aztán azt mondják magukban: nem fogok rendesen edzeni, mert valaki felidegesített" - nyilatkozta a 326 bajnoki mérkőzésen 33 gólos korábbi középpályás.

Keane szerint a vitás helyzetek játékos és edző között részei a labdarúgásban eltöltött mindennapoknak, a nézeteltéréseket azonban a pályán kívül kellene rendezni.

"Ha a United futballistája vagy, felveszed a mezt, kifutsz a pályára és nem adsz bele mindent, mert összevesztél valakivel... Nos, akkor sok szerencsét Mourinhónak" - mondta Keane.

A Manchester United szombaton a Newcastle együttesét fogadja a Premier League nyolcadik fordulójában.