Társoldalunk:

Kikapott a Bologna, Inzaghi továbbra is bízik Nagy Ádámban

2018.10.06. 16:55

Az olasz labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Nagy Ádámmal felálló Bologna 2-0-ra kikapott a Cagliari vendégeként.

A 25-szörös válogatott Nagy Ádámnak – aki a Bologna legutóbbi három bajnoki mérkőzését végigjátszotta – ezúttal is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a Bologna vezetőedzője, a legendás Filippo Inzaghi.

A Bologna remek szériával érkezett a Sardegna Arenában, hiszen legutóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert. A hazaiak azonban jókora gödörben voltak, mivel legutóbb szeptember 2-án tudtak bajnoki mérkőzést nyerni a Serie A-ban.

A Cagliari kezdte jobban a mérkőzést, igaz ez főleg csak labdabirtoklási főlényben mutatkozott meg. A 22. percben azonban megszerezte a vezetést a hazai csapat. Az argentin Lucas Castro baloldali beadására a brazil Joao Pedro robbant be a rövid oldalon, és nagy erővel a jobb felső sarokba fejelt.

A folytatás viszonylag eseménytelenül telt, majd a fordulás után egyenlíthetett volna a Bologna. A 49. percben Diego Falcinelli egy remek cselt követően tisztára játszotta magát, majd óriási helyzetből kapu mellé lőtt.

Tíz perccel később Nagy Ádám unta meg a támadót tehetetlenségét, megindult a Cagliari kapuja felé, majd megeresztett egy távoli lövést, Alessio Cragno azonban vetődve hárítani tudott. A 69. percben eldőlt a mérkőzés. Az első gólban is főszerepet játszó Lucas Castro kapott remek labdát a jobbszélen, megcsinált egy cselt befelé, majd a tizenhatos vonaláról külsővel betekerte a labdát, a hosszú oldalon érkező Leonardo Pavoletti pedig a jobb alsó sarokba fejelt.

A folytatásban már nem változott az eredmény. Nagy Ádám csapata elszenvedte ötödik vereségét a szezonban, és a tabella 16. helyén áll. A Cagliarinak ez volt a második győzelme és feljött a 13. helyre.