Társoldalunk:

Most egy ronda káromkodás miatt kaphat büntetést Mourinho

2018.10.09. 08:01

Az angol futballszövetség (FA) vizsgálatot indít José Mourinho, a Manchester United menedzsere ellen, aki a Newcastle United elleni győztes bajnoki után nem tudott féket tenni a nyelvére.

A vizsgálat azt hivatott tisztázni, hogy mit mondott a portugál szakvezető, miután csapata kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re megnyerte a bajnoki mérkőzést szombat délután az Old Traffordon. Aki bármilyen latin nyelvet a legkisebb mértékben is beszél, annak nem volt titok, hogy Mourinho a lefújás után a kameráknak szánt monológjában elejtett legalább egy „puta”. azaz „k**va” kifejezést. A Mail Online nem is volt rest szerezni egy portugálul beszélő tolmácsot, aki megfejtette a tirádát, ami szabad fordításban így hangzik: „B****átok meg, rohadékok.”

Az üzenet a klubvezetésnek, elsősorban az Alexis Sánchez győztes gólját savanyú ábrázattal fogadó Ed Woodwardnak szólt, illetve a mérkőzés előtti napon megjelent hírnek, miszerint Mourinhónak mennie kell, bármit is játsszon a MU a NU ellen. Egy ilyen drámai győzelem után azonban lehetetlen egy edzőt kirúgni – ezt pontosan tudja mindkét fél.

Az FA mindenesetre vizsgálódik, és Mourinho bizton számíthat büntetésre, hiszen egyértelműen a kamerába mondta a becsmérlő szavakat. Jó esetben megússza pénzbüntetéssel, és ott lehet a kispadon a csapatára váró kőkemény sorozatban: 

Bőven lesz alkalma a menedzsmentnek, hogy eltávolítsa, mert bármelyik mérkőzés elvesztése látszólag elegendő okot szolgáltathat a menesztésére. De lehet, hogy ok sem kell, hiszen mostanában úgyis mindenért José a hibás.

Ahogy barátom mondta ma reggel: ha holnap Londonban esni fog az eső, az is az én hibám lesz. Gond van a brexittel? Az én bűnöm. Mindenre fel kell készülnöm. Ez már valóságos boszorkányüldözés és embervadászat – kesergett Mourinho a Newcastle elleni győzelem után a BBC-nek nyilatkozva.