Vágólapra másolva!
Wayne Rooney szerint a Manchester United vezetőedzője, José Mourinho "könnyű célpontja" a kritikáknak, miközben az együttes labdarúgóinak kellene nagyobb felelősséget vállalniuk.

A 32 éves Rooney - aki a gólokat tekintve az MU legeredményesebb labdarúgója - elmondta: a szezon kezdete a játékosok és a szakember számára is "rágósnak" bizonyult, Mourinho pedig sok bírálatot kap.

- emelte ki a támadó. Hozzátette: a rossz szezonkezdetnek sok összetevője lehet, de mind közül Mourinho a legkönnyebb célpont. Rooneyt a mostani helyzet arra az időszakra emlékezteti, amikor Louis van Gaal irányította őket. "Akkor az öltözőben azt mondtam a játékostársaimnak, hogy nekünk kell jobb teljesítményt nyújtanunk" - árulta el.

Wayne Rooney szerint José Mourinho könnyű célpont, a játékosokban van a hiba Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin

Rooney tavaly hagyta el az angol klubot, majd idén nyáron az Evertontól az amerikai DC United csapatához szerződött.

A Manchester United eddig 11 tétmérkőzést játszott a szezonban, öt győzelem mellett két döntetlenje és három veresége van, míg a Ligakupában az első mérkőzésén tizenegyespárbajban kapott ki otthon a másodosztályú Derby Countytól.

Egy hete a manchesteriekkel hétszeres bajnok Roy Keane kritizálta az utódokat. Az MU korábbi csapatkapitánya "sírós kisgyerekeknek" nevezte a mostani labdarúgókat, akiknek szerinte először saját teljesítményükön kellene javítaniuk, és félre kell tenniük esetleges nézeteltérésüket Mourinhóval.