Lőw Zsolt: A PSG-játékosok észrevették, hogy segít, amit mondunk

Lőw Zsolt, Lassana Diarra, PSG
Lőw Zsolt és Lassan Diarra a Paris Saint-Germain edzésén
Vágólapra másolva!
Az eredmények azt mutatják, hogy valamit nagyon jól csinál a Paris Saint-Germain edzői stábja; a párizsiak a legutóbbi BL-fordulóban 6-1-re kiütötték a Crvena zvezdát, majd a bajnokságban 5-0-ra legyőzték a legutóbbi bronzérmes Lyont. A sikernek magyar letéteményese is van, a másodedző Lőw Zsolt, aki a DIGI Sportnak adott párizsi interjújában felelevenítette saját klubváltása kezdeti nehézségeit és a munkája első pozitív eredményeit, de arról is beszélt, hogy miért számított Lipcsében „fél vezetőedzőnek".

A 39 éves szakember sokáig gondolkodott, hogy elhagyja-e a PSG kedvéért a Bundesliga-élcsapattá vált Lipcsét, végül igent mondott, és ő lett Thomas Tuchel vezetőedző segítője. De hihetetlenül nehéz volt meghoznia a döntést. „Mondhatjuk, hogy egy 'fél vezetőedző' voltam a lipcsei klub életében. Az elmúlt három évben az edzéstervezéstől, terheléstervezéstől kezdve az átigazolásokon keresztül az edzésvezetésen át a csapattaktika, a pontrúgások, az ellenfél, a saját csapat elemzéséig mindenben benne voltam, és mindenből kivettem a részem."

Lőw Zsolt és Lassan Diarra a PSG edzésén Forrás: Paris Saint-Germain/Twitter

A váltással kapcsolatban Lőw elmondta, hogy egy teljesen új országba, új nyelvbe, új edzői stábba csöppent, olyan játékosok közé, amilyenekkel korábban még nem volt dolga. „Rengeteg volt a kérdőjel bennem."

Mostanra azonban úgy érzi, megtalálta a helyét. „Itt megvolt egy kialakult edzői stáb, amelybe nekem szintén újra be kellett illeszkednem, és meg kellett találnom a helyemet. Folyamatosan keressük, hogy mik azok a lehetőségek, mi az a tudás, amellyel én rendelkezem, amivel többet tudok nyújtani ennek az edzői stábnak. A játékosok észrevették, hogy segít, amit mi mondunk, segíti őket abban, hogy jobban és eredményesebben játszanak. Még nyitottabbak lettek, mi pedig visszaigazolást adtunk, hogy 'látjátok, ez így működik!', és akkor ebben a pillanatban elindult egy spirál fölfelé, mi pedig, mint egy szörfös, a pozitív hullámon lovaglunk. Most ezt látjuk, ezt érezzük a csapaton."

A Lőw Zsolttal készült teljes interjút a DIGI Sport francia focimagazinja, a Szélkakas következő adásában láthatják.