Martial Newcastle elleni gólja 10 millió eurójába került a ManUnitednek

fbl Horizontal
Manchester United's French striker Anthony Martial gestures after the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 6, 2018. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Anthony Martial hétvégén szerzett gólja után a Manchester United 10 millió eurót utalt át a francia bajnokságban két hónapja nyeretlenül álló Monaco számlájára.

A francia játékosnak a Newcastle elleni egyenlítő találata volt a 25. bajnoki gólja, amit azóta szerzett, hogy 2015 nyarán a Monacótól a Manchester Unitedhez igazolt. Az akkor megkötött szerződésben volt egy záradék, amely szerint, ha a 2019-es naptári év előtt eléri ezt a számot, az angol klubnak további 10 milliót kell fizetnie.

A Monaco ráadásul még egy 10 milliós bónuszra számíthat a jövőben: ha Martial legalább 25 alkalommal pályára lép a francia válogatottban (jelenleg 18-nál tart) és felkerül a neve az Aranylabda jelöltjeinek listájára. Ha ez feltétel is teljesül, a Martial-transzfer végértéke eléri a 70 milliót.

A 22 éves szélsőnek 91 Premier League-mérkőzésre volt szüksége a 25 gólhoz, összességében pedig 144 találkozón 38 gólnál jár a Manchester Unitedben.