Kikapott Máltán a magyar U21-es fociválogatott

Magyarország, Málta, labdarúgás, U21
A magyar U21-es válogatott 2-1-es vereséget szenvedett máltai Eb-selejtezőjén
Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett Máltától Ta'Qaliban.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar csapat nem juthat tovább a 6. számú selejtezőcsoportból, ahonnan Belgium és Svédország kvalikikálta magát az elitkörbe, Michael Boris csapatának így a selejtezősorozat tisztes lezárása maradt feladatul. Sajnos ez sem igazán sikerült, miután a mieink 2-1-re kikaptak az eddig pont nélkül álló Máltától.

Az első helyzet még a mieink előtt adódott, azonban Gazdag az ötödik percben színtiszta ziccerben nem tudta bevenni a hazai kaput 14 méterről. Hét perccel később pedig Matthew Guillamuier révén megszerezték a vezetést a hazaiak. Válaszul a magyar csapat lényegesen többet támadott, adódtak is helyzetek,

egyenlítenie azonban csak fordulás után, a 49. percben sikerült, amikor Zsótér Donát beadását Szalai Attila bólintotta a hazai kapuba.

Az egyenlítő találat után mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de a vezetést ezúttal is a máltai csapat tudta megszerezni, méghozzá egy szerencsés góllal: Beerman lövése a 91. percben úgy vágódott le a felső lécről, hogy a földről a kapunkba pattant a labda.

A magyar csapat utolsó csoportmérkőzését október 16-án Felcsúton játssza Törökország ellen (18.30-tól).

Eredmény, U21-es Európa-bajnoki selejtező
6. csoport
Málta–Magyarország 2–1 (1–0)
gól: Guillaumier 12., Beerman 90+1., ill. Szalai A. 49.