Thierry Henry vezetőedző lett, Monacóban kell csodát tennie

Thierry Henry, Monaco
Thierry Henry-nak a kiesőhelyen álló Monacóval kell csodát tennie
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 18. kiesőhelyén álló AS Monaco a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a gyenge szezonrajt miatt csütörtökön menesztett Leonardo Jardim helyét a klub korábbi játékosa, a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry veszi át a kispadon.

A játékosként világ- és Európa-bajnok francia három idényre szóló szerződtetését szombaton jelentették be a Bajnokok Ligája csoportkörében is érdekelt hercegségbeli együttes irányítói.

Vadim Vasilyev, az AS Monaco elnöke elmondta, hogy azért esett a Thierry Henryra a választás, mert szenvedélyesen végzi a munkáját, ismeri a játékot és elkötelezett a klub iránt. Biztosította a bizalmáról a legendás támadót, és bízik benne, hogy az érkezése új lendületet adhat a szezont botrányosan kezdő hercegségi csapatnak.

Thierry Henrynak a kiesőhelyen álló Monacóval kell csodát tennie Forrás: asmonaco.com

„Köszönöm az AS Monacónak, hogy lehetőséget ad nekem arra, hogy azt a klubot irányítsam, amely oly különleges számomra. Nagyon örülök, hogy visszatérhetek.

– mondta Thierry Henry, akinek ez lesz az első vezetőedzői állása, miután 2015-ben felhagyott az aktív játékkal.

A 41 éves legendás támadó szombaton elköszönt a belga válogatottól, amellyel másodedzőként a nyáron vb-bronzérmet nyert. A munkát hétfőn kezdi meg Monacóban, ahol 1993 és 1999 között szerepelt játékosként.