Társoldalunk:

Wengernek a foci a drogja, elmondta, mikor tér vissza

2018.10.17. 17:03

Arséne Wenger, a Premier League történetének utolsó igazi menedzsere 2018 nyarán, 22 év után távozott az Arsenaltól. A francia szakember korábban elmondta, hogy a futball az élete, így esze ágában sincs visszavonulni, azonban csapatot még nem talált magának. A 68 éves edzőlegenda a SportBildnek viszont elárulta, hogy 2019. január elsejétől visszatér a kispadra.

Arséne Wenger az Arsenaltól való távozását követően rengeteg utazással és aktív pihenéssel töltötte a szabadidejét. Augusztusban Libériában kapott kitüntetést, amiért jelentősen hozzájárult George Weah jelenlegi államelnök labdarúgó-pályafutásának sikereihez. 

George Weah a legjelentősebb állami kitüntetésben részesítette korábbi edzőjétForrás: AFP/Zoom Dosso

A 68 éves szakembernek jólesett a pihenés, de beismerte, hogy a semmittevés nem az ő asztala, így hamarosan jöhet a visszatérés.

„A visszavonulás rossz hatással van az egészségemre. Olyan probléma ez, mint amikor hétvégenként szükséged van drogra. Ha egyik napról a másikra elveszíted ezt, akkor nehéz továbblépni" – nyilatkozta Wenger, akinek a nevét az utóbbi hónapokban több nagycsapattal is összehozták, de egyelőre még nem találta meg a testhezálló feladatot.

„Azt hiszem, január 1-én visszatérek, de azt még nem tudom, hová. Kipihentem magam, készen állok a munkára. Nem biztos, hogy klubedzőként fogok dolgozni. Kaptam megkereséseket szövetségektől, válogatottaktól, és Japán sincs kizárva. A világ minden pontjáról hívnak" – tette hozzá Arséne Wenger, aki 1994 és 1996 között a japán Nagoya Grampus vezetőedzője volt, mielőtt Londonban kapott állást.

Az utóbbi hetekben felmerült a pletyka, hogy Arséne Wenger lesz a Paris Saint-Germain sportigazgatója. A francia szakember állítólag már egy megbeszélésen is túl van a csapat német vezetőedzőjével, Thomas Tuchellel.