Társoldalunk:

Dárdai Pál: A fiúk majd eldöntik, melyik válogatottban szerepelnének

2018.10.18. 09:27

A Nemzeti Sport közölt egy hosszabb interjút Dárdai Pállal, akinek fiai a német korosztályos válogatottakban szerepelnek. Dárdai Palkó az U20-as, míg öccse, Márton az U17-es csapatban játszott kapitányként, Dárdai Pál szerint a jövő szempontjából ez még nem jelent semmit.

„Tudom, ez most téma Magyarországon, de hogy őszinte legyek, nem értem, miért. S azért nem értem, mert még gyerekekről van szó, akikről azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy komoly futballisták lesznek. Jó úton haladnak, ez nem vitás, Palkó már a Hertha első keretéhez tartozik, Marci az U17-es csapat kapitánya, én azonban még várnék a merészebb kijelentésekkel" - mondta Dárdai Pál, aki szerint kicsit nagyobb jelentőséget tulajdonítanak idehaza a korosztályos válogatottságnak, mint azt kellene.

Dárdai Pál és Dárdai Palkó az Östersunds elleni Európa Liga-meccsenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Annegret Hilse

Dárdai beszélt már Marco Rossival is, a magyar válogatott szövetségi kapitányával és abban maradtak, Palkónak még adnak időt, a végső döntést azonban egyedül hozzák majd meg a fiúk, ha egyáltalán valaha eljutnak odáig.

A korosztályos válogatottság szép és jó, de valójában semmit sem jelent. Még utánpótlásedző voltam a Herthánál, testközelből figyelhettem az egyik legtehetségesebb fiú játékát. Annyi különdíjat nyert, mint senki, a szakemberek fényes jövőt jósoltak neki, és hol van ma? Sehol. Ezzel csupán oda szeretnék kilyukadni, hogy tízből kilenc fiatal esetében nemhogy azt nem lehet megmondani, melyikükből lesz válogatott, még azt sem, melyikük válik stabil Bundesliga-játékossá.

Ami a fiúkat illeti, Palkó a Hertha első csapatával készül, Márton az U17-esek csapatkapitánya. A Herthában középpályásként szerepel, de a válogatottban belső védőként szerepelt. A legkisebb fiú, Bence 12 évesen a Hertha U14-es csapatában szerepel.