Társoldalunk:

Buffon PSG-játékosnak adná az Aranylabdát, de nem Neymarnak

2018.10.19. 10:25

Október elején a France Football magazin nyilvánosságra hozta a 2018-as Aranylabda-jelöltek listáját. A díj legnagyobb esélyese a Real Madrid horvát játékosa, Luka Modric, aki már az UEFA-tól és a FIFA-tól is megkapta az Év-játékosa kitüntetést, azonban Gianluigi Buffon, a Paris Saint-Germain világklasszis kapusa csapattársának, a 19 éves Kylian Mbappénak adná az Aranylabdát.

Mbappé valósággal berobbant a futballvilágba, a fejlődése a mai napig töretlen, így 19 éves korára már birtokosa egy vb-aranyéremnek és az oroszországi torna legjobb fiatal játékosának is megválasztották. 

Kylian Mbappé biztosan megnyeri majd az Aranylabdát. Talán már idénForrás: DPPI/Stephane Allaman

„Naponta láthatom, hogy mire képes, mit mutat a pályán, és milyen jól játszott a világbajnokságon, ezért számomra nem kérdés, akár meg is nyerheti az Aranylabdát. Legalábbis megérdemelné. Olyan adottságokkal és kivételes technikai képességekkel rendelkezik, amilyeneket nagyon keveset láttam eddigi karrierem során. Márpedig volt szerencsém néhány klasszist testközelből látni, elég ha csak Roberto Baggióra, Alessandro Del Pieróra vagy Francesco Tottira gondolok" – mondta a Tout le Sport francia tv-show-ban a világbajnok olasz kapus, Gianluigi Buffon.

Ha a 19 éves játékos mégsem nyerné meg az Aranylabdát, akkor sem kell csüggednie, ugyanis 2017-ben már megnyerte a Golden Boy-díjat, és idén is a jelöltek között van. Márpedig a legjobb Európában játszó 21 év alatti futballistának járó díjat még senki nem nyerte meg kétszer, így a győzelme esetén – ami több mint valószínű – történelmet írna.