Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 11. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein a MOL Vidi idegenben verte 2-0-ra a sereghajtó Haladást, nem bírt egymással az MTK és a Honvéd a fővárosi focirangadón (1-1), az Újpest hiába volt hátrányban, végül 2-1-re nyert Diósgyőrben, a Mezőkövesd Kisvárdán aratott siker (1-2), míg a Debrecen-Paks összecsapás az utolsó pillanatokban dőlt el a hazai együttes javára (2-1).

A címvédő és az Európa-liga főtábláján is érdekelt MOL Vidi FC a legutóbbi veresége (MTK 0-3) után a sereghajtó Szombathelyi Haladás vendégeként próbálhatott meg javítani, mielőtt csütörtökön a görög PAOK otthonában lép pályára a második számú nemzetközi kupasorozatban. A Haladás is nehéz helyzetből várta a meccset, mivel a legutóbbi öt meccsén mindössze Debrecenben tudott egye pontot szerezni, így mindkét csapat nagyon fontos 90 perc elé nézett.

A Vidi már a 2. percben helyzetbe került, de Kovács István bal oldali beadása után

Juhász Roland kapu mellé fejelt az ötös előteréből.

Nem sokkal később a Haladás is jelezte, hogy a pályán van, de Német Márió beívelése után hiába előzte meg Priskin Tamás Anel Hadzicot, nyolc méterről a jobb alsó mellé fejeli csuka mozdulattal.

A 16. percben újra jó lehetőség adódott a Vidi előtt, de Pátkai Máté hiába kotorta kapura a labdát vállal, majd védett nagyot Király Gábor, a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé, mivel előtte lökte Marko Scsepovics Tamás Lászlót. Mindenestre

a meccs ezen szakaszában a vendégek irányították a meccset,

de a Haladás összeszedetten védekezett.

Bosnjak keményen fogta Kovácsot a Haladás-MOl Vidi meccsen Forrás: molvidi.hu

Ennek ellenére a 24. percben a Haladás juthatott volna előnyhöz, de

Jancsó András hiába talált a kapuba, már les miatt lefújta az akciót Berke Balázs.

Ezt követően a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A 35. percben Armin Hodzic lőhetett volna az ötös bal sarkáról, de Yuriy Habovda gyönyörű becsúszással mentett az utolsó pillanatban.

Az első félidő hajrájában megint nagy lehetőség adódott a Vidi előtt, de Fiola kiszolgálása után Scsepovics nem mert lőni tízről, mire eldöntötte, hogy mit kezdjen a labdával odaért Habovda és Vit Benes, akik együttes erővel szerelni tudtak. A játékrész helyzetét a ráadásban a Haladás hibázta el. Németh kiugratása után Vinícius esett el, majd

Priskin ordító ziccerben lőtt senkitől sem zavartatva 12 méterről a jobb sarok mellé.

Fiola Attila a támadásokból is kivette a részét a Haladás ellen Forrás: molvidi.hu

A második játékrész jó tempóban kezdődött, ám az egyik oldalon Rácz Barnabás, majd Predrag Bosnjak lövése sem jelentett nagy veszélyt, ahogy a Vidinél Hadzic lövése is kapu fölé szállt.

Az 50. percben újabb ziccert hibázott a Haladás,

Funsho Bamgboye használta ki Vinícius hibáját, de ahelyett hogy kapura lőtt volna, csak vezette a labdát, így Kovácsik Ádám le tudott rá csapni.

Hét perccel később Hodzic próbálkozott meg lövéssel, de ez is kapu fölé ment. Az 59. percben beállt a Haladásban Murtaz Daushvili, a grúz középpályás először lépett pályára a szombathelyi csapatban.

Marko Scsepovics a Haladás ellen is betalált Forrás: .molvidi.hu

A 61. percben ennél is sokkal fontosabb esemény játszódott le Szombathelyen, ugyanis a Vidi megszerezte a vezetést. Kovács jobb oldali beadása után Király Gábor épp Marko Scsepovics elé paskolta a labdát, aki előbb kapufát lőtt öt méterről, ám a kipattanónál nem tudtak felszabadítani a védők,

a szerb támadó köszönte szépen, és Benes bal kezének a segítségével a kapuba lőtt.

És ha egyszer egy üzlet beindul: a 70. percben a Vidi eldöntötte a mérkőzést,

Pátaki Máté 11 méterről gyönyörűen tekert a bal felső sarokba, Királynak esélye sem volt hárítani a labdát.

A hátralévő időben a székesfehérváriak már nem erőltették a támadásokat, a Haladás egyik nagy helyzeténél Reagy Ofosu 11 méterről leadott lövését Kovácsik védte, majd az utolsó pillanatokban még

Gaál Bálint a kapufát találta el,

így a Vidi hozta a nagyon fontos három pontot.

A Vidi tehát javítani tudott az MTK elleni vereséget követően, míg a Haladás sorozatban harmadik hazai bajnokiját vesztette el, és továbbra is az utolsó helyen áll.

1. félidő
42Máté Pátkai
2. félidő
87Vinicius
86Laszlo Tamas
77Roland Juhász
75Marko Scepovic
74Krisztián Tamás
74Funsho Bamgboye
69Máté Pátkai
64Márió Németh
61Marko Scepovic
59Andras Jancso
Összeállítások
Haladás4-4-2
Fehérvár FC4-1-2-1-2
Football Pálya
1
Gábor
Király
77
Yurii
Habovda
13
Vit
Benes
5
Laszlo
Tamas
35
Predrag
Bosnjak
16
Barnabas
Racz
70
Andras
Jancso
26
Mark
Jagodics
31
Márió
Németh
8
Funsho
Bamgboye
20
Tamás
Priskin
74
Ádám
Kovácsik
5
Attila
Fiola
23
Roland
Juhász
3
25
Krisztián
Tamás
8
Anel
Hadzic
11
Loic
Nego
17
Máté
Pátkai
10
István
Kovács
0
Armin
Hodzic
44
Marko
Scepovic

Haladás

Kezdők
1Gábor Király
77Yurii Habovda
13Vit Benes
5Laszlo Tamas
86
35Predrag Bosnjak
16Barnabas Racz
70Andras Jancso
59
26Mark Jagodics
31Márió Németh
64
8Funsho Bamgboye
74
20Tamás Priskin
10Karol Mészáros
14Balint Gaal
32Kristian Kolcak
44Márton Gyurján
79Peter Halmosi
4Murtaz Daushvili
17Reagy Ofosu
Cserék

Fehérvár FC

Kezdők
74Ádám Kovácsik
5Attila Fiola
23Roland Juhász
77
3Vinicius
87
25Krisztián Tamás
74
8Anel Hadzic
11Loic Nego
17Máté Pátkai
69
42
10István Kovács
0Armin Hodzic
44Marko Scepovic
75
61
12Tomas Tujvel
13Zsombor Berecz
19Boban Nikolov
65Szilveszter Hangya
71Elvir Hadzic
22Stopira
Cserék

Az MTK a hajrában mentett pontot a Honvéd ellen

Az újonc MTK 1-1-es döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéd együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton.

A kispestiek bátor játéka három helyzetet is eredményezett az első tíz percben, majd az MTK is "életjelet adott magáról" néhány távoli lövéssel. Lüktető volt az iram, mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk. A félidő közepétől viszont döntően a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok. A 36. percben Batik fejesgóljával megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A hátvéd Heffler szöglete után volt közelről eredményes.

A második félidőben az MTK fokozatosan növelte a nyomást a kispestieken, ám helyzeteket csak elvétve tudott kialakítani. A hajrában Holender eldönthette volna a három pont sorsát, Kicsak azonban nagy bravúrral védett a lövése után. A kimaradt helyzet szinte azonnal megbosszulta magát, a 86. percben, egy nagy védelmi hiba után Bognár István egyenlített.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, de újabb gól már nem esett, így igazságos döntetlen született az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3314 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Bognár I. (84.), illetve Batik (36.)
sárga lap: Kanta (9.), Pintér (53.), Torghelle (72.), illetve Batik (45.), Nagy G. (53.)

MTK: Kicsak - Baki (Lencse, 68.), Balogh B., Pintér, Szelin (Katona, a szünetben) - Vass Á. - Gera, Kanta (Farkas II B., 58.), Bognár I., Schäfer - Torghelle

Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Baráth - Heffler, Hidi, Nagy G. (Holdampf, 73.), Banó-Szabó (Pilík, 61.), Kukoc (Tischler, 79.) - Holender, Danilo

Beridze duplájával újpesti siker Diósgyőrben

Az Újpest a georgiai Giorgi Beridze duplájával fordított és nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában. A hazaiak immár hat meccs óta nyeretlenek, a fővárosiaknak pedig ez volt a szezonbeli első idegenbeli sikerük.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, többnyire a Diósgyőr térfelén folyt a játék, a hazaiak szórványos - és jobbára veszélytelen - ellentámadásokkal próbálkoztak. Az idő előrehaladtával nem változott a játék képe, de Juhar hajrában lőtt kapufáját leszámítva nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

A szünet után nem sokkal, egy remekül kijátszott támadás végén vezetéshez jutott a DVTK, amely a folytatásban is inkább kontrákkal próbálkozott, de ezek kivitelezésébe rendre hiba csúszott. A labdát továbbra is többet birtokló Újpest játékából ugyan hiányzott az átütőerő, egy védelmi hibát kihasználva azonban sikerült egyenlítenie. Egyik fél sem elégedett meg a döntetlennel, a hajrában mindkét csapat igyekezett megszerezni a győztes gólt, s ez végül - egy újabb nagy védelmi hibát követően - a vendégeknek jött össze.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-0)
Miskolc, 3940 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Márkvárt (58.), illetve Beridze (75., 89.)
sárga lap: Brkovic (45.), Tóth B. (75.), Sesztakov (93.), illetve Bojovic (52.), Ristevski (65.)

Diósgyőr: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. (Hasani, 92.) - Márkvárt, Tóth B., Tajti (Mazalovic, 72.), Juhar - Mihajlovic (Vernes, 62.), Bacsa

Újpest: Pajovic - Balázs B., Ristevski, Bojovic, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Lukács, 66.), Beridze (Mohl, 92.) - Novothny (Pauljevic, 85.)

A hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt a Debrecen

A házigazda Debrecen a hosszabbításban, szögletből szerzett góllal 2-1-re győzött hazai pályán a Paksi FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.

Helyzetek nélküli első félidőt, többnyire mezőnyjátékot láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége. A debreceniek támadójátéka akadozott, a vendégek pedig egyáltalán nem jelentettek veszélyt a hazaiak kapujára. A félidő közepén egy szögletet követően szerzett vezetést a DVSC, a gól azonban nem hozott lényeges változást a játékban.

Az elsőnél élvezetesebb, mozgalmasabb második félidőt produkált a két együttes. A Paks támadóbb szellemben játszott, így a fellazuló vendégvédelemmel szemben több lehetősége is adódott a Debrecennek. A paksiak a csereként beállt Simon góljával egyenlítettek, és amikor már úgy tűnt, marad a döntetlen, Bódi a 93. percben szögletből a bal felső sarokba csavarta a labdát, így a Debrecen otthont tartotta a három pontot.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Debreceni VSC-Paksi FC 2-1 (1-0)
Debrecen, 2719 néző, v: Karakó
gólszerzők: Pávkovics (23.), Bódi (93.), illetve Simon A. (75.)
sárga lap: Ferenczi (40.), Varga K. (56.), illetve Kulcsár D. (17.), Haraszti (38.), Lenzsér (67.), Gévay (72.)

DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Varga K. (Jovanovic, 61.), Haris, Tőzsér, Bódi - Szécsi (Avdijaj, 87.), Könyves (Takács, a szünetben)
Paksi FC: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes (Lenzsér, 45.), Gévay, Báló - Papp - Haraszti (Bartha, 68.), Egerszegi, Bertus, Remili - Hanh (Simon A., 72.)

Kisvárdán nyert a Mezőkövesd

A Mezőkövesd hátrányból fordítva 2-1-re győzött az újonc Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában. A vendégek - három döntetlen és egy kudarc után - ebben az idényben először gyűjtötték be a három pontot idegenben, egyúttal három forduló óta veretlenek, a Kisvárda viszont sorozatban harmadszor maradt alul.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-0)
Kisvárda, 1910 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Vári (13.), illetve Molnár G. (66., 79.)
sárga lap: Anderson Pico (16.), Lucas (42.), illetve Mevongou (56.), Farkas (73.)

Kisvárda Master Good: Felipe - Melnyik, Ene, Vári, Anderson Pico - Izing, Lucas, Protic - Karaszjuk, Horváth Z., Ilic

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai - Szeles, Mevongou - Cseri (Meszhi, 86.), Molnár G. (Silye, 87.), Vajda S. - Drazic (Koszta, 63.)

A Mezőkövesd lépett fel támadólag az első percekben, szűk negyedóra elteltével mégis az újonc Kisvárda szerzett vezetést egy szögletet követően.

A bekapott gól után a vendégek még inkább fokozták a nyomást, de hiába adódtak egyre nagyobb lehetőségek előttük, a befejezések rendre pontatlanok voltak, így a hazaiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A folytatásban is a Mezőkövesd volt aktívabb, és erőfeszítéseit ekkor már siker koronázta: Molnár előbb egy kiugratást váltott gólra, majd Protic hatalmas hibáját kihasználva ismét betalált. Mivel a hátralévő időben a vendégek stabilan védekeztek, Felipe sorozatos bravúrjai ellenére pont nélkül maradtak a hazaiak.

OTP Bank Liga, 11. forduló
Debreceni VSC-Paksi FC 2-1 (1-0)
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-0)
Szombathelyi Haladás-MOL Vidi FC 0-2 (0-0)
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-0)
MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista